spot_img
10.1 C
Târgu Jiu
miercuri, februarie 21, 2024
Altele
  AcasăSocialEveniment cultural lângă Coloana lui Brâncuși. Violonistul Alexandru Tomescu va concerta cu...

  Eveniment cultural lângă Coloana lui Brâncuși. Violonistul Alexandru Tomescu va concerta cu vioara „Stradivarius Elder Voicu“

  Un eveniment cultural de înaltă ținută va avea loc sâmbătă 25 mai la Târgu Jiu, în Parcul „Coloanei fără de Sfârșit“. Este vorba despre „Turneul Internațional Stradivarius“, care în acest an se desfășoară sub înaltul patronaj al Ambasadei Franței în România, E.S. Michele Ramis. Lângă Coloana lui Brâncuși, de la ora 20,00, va avea loc un concert de vioară, harpă și dans contemporan. Este pentru prima dată când în Romania se desfășoară un turneu cu această formă de exprimare creativă și muzicală. Violonistul Alexandru Tomescu va fascina publicul gorjean cu vioara STRADIVARIUS Elder Voicu. Spectacolul va fi întregit de artista franceză Delphine Benhamou, la harpă, și Lari Giorgescu, actor al Teatrului Național București, unul dintre cei mai apreciați și cunoscuți actori din generația de tineri români, care se va ocupa de coregrafie și dans.

  Vioara „Stradivarius Elder Voicu“, obiect de Patrimoniu Național, Categoria Tezaur

  Alexandru Tomescu, cel mai cunoscut și apreciat violonist contemporan din generația de tineri, deținător al dreptului de a cânta la vioara Stradivarius Elder Voicu, Obiect de Patrimoniu Național, Categoria Tezaur.

  „Proiectul este o formă de exprimare a muzicii adusă pe scenă într-o asociere curajoasă a trei artiști tineri, un muzician de origine română, un artist muzician de origine franceză și un tânăr și talentat actor român, dar și un prilej minunat de a vorbi despre patrimoniu național- Vioara STRADIVARIUS Elder Voicu, de a prezenta legătura culturală dintre două state europene cu succese importante in domeniu, Franța și România“, se prezintă pe site-ul Turneului Internațional Stradivarius.

  Evenimentul este organizat de ADER-Asociatia pentru Democratie Educatie Respect.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: