spot_img
31.4 C
Târgu Jiu
duminică, iulie 21, 2024
Altele
  AcasăSocialExpoziție inedită la Muzeul Național „Constantin Brâncuși“

  Expoziție inedită la Muzeul Național „Constantin Brâncuși“

  O expoziție inedită va fi vernisată joi, 2 septembrie, la ora 19.00, la Muzeul Național „Constantin Brâncuși“ din Târgu Jiu.

  Expoziție de instalații „VIAE FERRAE #2” aparține artistelor Mălina Ionescu & Andreea Medar și va putea fi admirată la subsolul muzeului, unde a fost recreat cu ajutorul grâului un colț din orașul lui Brâncuși. Cele două artiste lucrează de mai mult timp la această expoziție, care îi va surprinde pe privitori cu „verdele“ natural al grâului încolțit.

  Va participa la un important concurs de artă contemporană în Veneţia

  Andreea Medar este originară din Târgu Jiu. Ea a absolvit Liceul de Arte „Constantin Brâncuși“.

  Artista va participa la un important concurs de artă contemporană care se va desfăşura în Veneţia, în toamna acestui an. Proiectul artistic „Hypercube“ a fost realizat împreună cu Mălina Ionescu şi a fost ales alături de alte patru lucrări ale unor artişti din diferite ţări ale lumii.

  „Am aplicat împreună cu Mălina Ionescu la evenimentul „Laguna Art Prize“ cu lucrarea „Hypercube“. La concurs s-au înscris peste 12.000 de lucrări, proiectul nostru fiind selectat alături de încă patru lucrări, la secţiunea Artă digitală.

  Proiectul „Hypercube II“ va fi prezentat în cadrul expoziţiei «Laguna Art Prize», ce va avea loc la Veneţia în toamna acestui an. Proiectul este capitolul II al Hypercube – prima parte fiind realizată în vara anului 2020 la «Lapsus Art Space» din Timişoara şi «Foişorului numărul 9», Bucureşti, curator Alex Boca“, explică Andreea Medar.

  Proiectul de artă digitală care va fi prezentat în cadrul evenimentului de la Veneţia le va oferi posibilitatea unor oameni aflați în două locuri total diferite ca spațiu să se conecteze prin experiențe comune: „Proiectul Hypercube II va presupune o machetă din oglindă, pe pereţii căreia am documentat un proiect anterior. În spatele celor patru pereţi de oglindă vor exista patru camera de supraveghere, care vor transmite în timp real, pe cei patru pereţi ai spaţiului Lapsus din Timişoara. La rândul său, spaţiul Lapsus va fi transmis live la Arsenale, împreună cu machete din oglindă. Privitorii prezenţi la Arsenale, Veneţia, vor avea posibilitatea să interacţioneze video şi audio, sub forma unei teleconferinţe 3D, cu privitorii de la Timişoara”, precizează artista.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!