spot_img
10.9 C
Târgu Jiu
duminică, februarie 25, 2024
Altele
  AcasăSocialFestivalul-concurs „Corala gorjeană Stelian Florescu”, la Colegiul Național Spiru Haret

  Festivalul-concurs „Corala gorjeană Stelian Florescu”, la Colegiul Național Spiru Haret

  Cele mai bune formaţii corale din judeţul Gorj se reunesc la Târgu Jiu.  Pe 12 decembrie 2019 se desfăşoară  cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului-concurs „Corala Gorjeană“, manifestare destinată formaţiilor corale de adulţi şi copii. Scopul evenimentului este revitalizarea mişcării corale de amatori atât la nivelul şcolilor generale, cât şi al liceelor şi aşezămintelor de cultură. Festivalul-concurs al formaţiilor şi grupurilor corale „Corala Gorjeană“ este organizat de către Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj, în parteneriat cu  Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj şi Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu“. Evenimentul  este programat să  înceapă la ora 18.00, la Colegiul Național Spiru Haret din municipiul Târgu Jiu.

  Și-au anunțat participarea anul acesta pe scena din amfiteatrul Colegiului Național Spiru Haret: formația “Gorjencele” de la Liceul de muzică Constantin Brăiloiu, formația “Prichindelul” și “Clopoțelul” tot de la liceul de muzică, formația corală a Colegiului Național Spiru Haret, Ansamblul “Privighetorile Gorjului”, corul bisericesc al Bisericii Sfinții Apostoli Mihail și Gavril și Grupul Bărbătesc de colindători ai Ansamblului “Cheile Oltețului” din Polovragi.

  Cu siguranță cei prezenți la eveniment vor fi încântați în pragul sărbătorilor de iarnă cu colinde superbe interpretate de cele șase formații. Grupul Bărbătesc de colindători ai Ansamblului „Cheile Oltețului” din Polovragi participă pentru prima dată la acest festival concurs și este format din absolvenți de Licee și Facultăți de teologie. Acesta a luat ființă în urmă cu 10 ani și are în componență membri cu vârste cuprinse între 20 și 60 de ani.

  Începând cu această ediție, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradițioanle Gorj a decis ca, în memoria fostului lor coleg, Festivalul să poarte numele” Corala gorjeană Stelian Florescu”.

  Ca şi până acum, concursul se desfăşoară  pe trei secţiuni: coruri mixte mari şi de cameră, coruri pe voci egale şi grupuri corale mixte şi grupuri pe voci egale, iar repertoriul a cuprins trei piese: o piesă din repertoriul naţional, o piesă din repertoriul internaţional şi o piesă din repertoriul sărbătorilor de iarnă.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: