spot_img
Altele
  AcasăSocialJandarmii gorjeni, în vizită la un veteran de război

  Jandarmii gorjeni, în vizită la un veteran de război

  Comanda unității împreună cu o delegație de cadre și doi studenți, s-au deplasat săptămâna trecută în localitatea Brătuia, comuna Dănești, pentru a participa la o întâlnire cu maiorul (r) Calotă Aurelian, veteran de război și totodată veteran jandarm.

  jandarmi-vizita-veteran-1

  jandarmi-vizita-veteran-3Întâlnirea a debutat cu prezentarea mesajului inspectorului șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean „Tudor Vladimirescu” Gorj adresat veteranului jandarm: ,,Ne exprimăm bucuria că sunteți lângă noi să primiți onorul generației actuale de jandarmi gorjeni, să arătăm totodată recunoștința noastră pentru unul din eroii din cel de-al Doilea Război Mondial, astăzi veteran de război. Vă mulțumim pentru sacrificiile pe care le-ați făcut în decursul timpului pentru Jandarmeria Română și implicit pentru țară. Sunteți un exemplu care arată generațiilor tinere ce înseamnă onoarea și patriotismul iar pentru acestea, jandarmii gorjeni vă vor arăta recunoștință”. După discuțiile informale cu veteranul jandarm – veteran de război și cu membrii familiei acestuia, cu prilejul acestei întâlniri emoționante, comanda unității a înmânat acestuia o plachetă omagială și o diplomă de excelență, materiale privind istoricul Jandarmeriei în județul Gorj și o icoană reprezentând Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil – Patronii Spirituali ai Jandarmeriei Române.

  jandarmi-vizita-veteran-2Maiorul în rezervă, Calotă Aurelian, împreună cu soția sa, au povestit întâmplări din experiența familială și ulterior profesională pe care a acumulat-o veteranul în haina militară de jandarm, precum și momente trăite pe frontul din al Doilea Război Mondial. Veteranul jandarm este absolvent al Școlii de Subofițeri Jandarmi Drăgășani, promoția 1943-1944, ulterior desfășurându-și activitatea într-o unitate de jandarmi din Timișoara.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: