spot_img
11.4 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 27, 2024
Altele
    AcasăSocialLista câștigătorilor Festivalului Folcloric „Sofia Drăghici” ediția a IX-a 2019

    Lista câștigătorilor Festivalului Folcloric „Sofia Drăghici” ediția a IX-a 2019

    Consiliul Judeţean Gorj, Primăria Căpreni, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționle Gorj și Şcoala Populară de Artă Târgu-Jiu au organizat o nouă ediție a Festivalului Folcloric „Sofia Drăghici” în data 30 iunie 2019 la Şcoala Generală din Căpreni. Au participat concurenţi de pe Valea Amaradiei, Valea Gilortului și alte localităţi din judeţul Gorj şi din judeţele învecinate.

    Câștigătorii la secțiunea soliști vocali 7-13 ani:

    Premiul I a fost câștigat de Mitran Melinda, premiul al II-lea de către Floarea Daria, iar premiul al III-lea de către Denisa Pârlăgeanu și Cojocaru Miruna. Mențiunile au fost castigate de Nedelcu Sorana, Galbenu Tania și Prunaru Magda.

    Câștigătorii la secțiunea soliști vocali 14-18 ani:

    Premiul I a fost câștigat de Popescu Simina, acordat de Consiliul Județean Gorj prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj. Premiul al II-lea a ajuns la Bartic Maria și a fost aordat de Primăria și Consiliul Local Căpreni. Premiul al III-lea a fost câștigat de Cârloiu Maria și a fost acordat de Consiliul local și Primăria Căpreni. Mențiunea a ajuns la Dincă Ștefania.

    La secțiunea soliști instrumentiști categoria 7-14 ani câștigătorii au fost:

    Premiul I a fost câștigat de Ciobanu Patric și a fost oferit de Consiliul Județean Gorj prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj. Premiul al II-lea a revenit lui Brabete Ana Maria, premiu oferit de Primăria și Consiliul Local Căpreni. Premiul al III-lea a fost câștigat de către Radu Bianca și premiul a fost oferit de Primăria și Consiliul Local Căpreni. Mențiunea pe această secție  afost castigată anul acesta de către Stoienescu Fabiana.

    Secțiunea soliști instrumentiști categoria 15-20 de ani câștigătorii au fost:

    Premiul I a fost câștigat de către George Alexandra, premiul II de către Dabu Andrada și premiul III de către Spânu Daniel. Mențiunea la această categorie a ajuns la Fălcău Cosmina.

    Grupuri instrumentale

    Premiul I a fost câștigat de formația de naiști și fluierași din Bustuchin. Premiul al II-lea a fost câștigat de Grupul Instrumental din Căpreni, iar premiul al III-lea a revenit GRupului Instrumental din Stoina.

    Dansuri Populare

    Premiul I în oferit de Consiliul Județean Gorj prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj a fost câștigat de ansamblurile din Căpreni, Logrești și Bustuchin.

    Premiul II oferit de Consiliul local și Primăria Căpreni au revenit ansamblurilor din Stoina, Berlești și Stejari. Premiul IIi oferit de Consiliul local și Primăria Căpreni a revenit celor din Licurici, Bălești și Hurezani.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: