spot_img
7.7 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 18, 2024
Altele
  AcasăSocialMai e nevoie de un aviz pentru legea PLX 618

  Mai e nevoie de un aviz pentru legea PLX 618

  Mai este nevoie de un aviz pentru proiectul de lege care îi va scoate pe mineri și energeticieni mai devreme la pensie.

  Este vorba de proiectul de Lege PLX 618 care îi va viza pe lângă mineri și energeticieni și pe lucrătorii din siderurgie sau alte domenii unde sunt condiții foarte grele de muncă. Deputatul de Gorj, Claudiu Manta, a declarat că proiectul de lege se află în momentul de față la o comisie de specialitate, respectiv Industrii și mai are nevoie de un singur aviz.

  „Legea PLX 618 cuprinde și alte categorii de lucrători. Este la Comisia de Industrii din Camera Deputaților. A primit toate avizele necesare. Nu pot să spun sigur că va intra anul acesta la dezbatere și la votul în plen. Să sperăm că da și că va rezolva problemele și de la Complexul Energetic Oltenia, chiar și pe cea legată de plata contribuțiilor pentru condițiile respective de muncă. Noi așa sperăm”, a declarat deputatul de Gorj, Claudiu Manta, la un post local de televiziune.

  Legea amintită va modifica Legea pensiilor. Același lucru s-a întâmplat cu Legea 197 și cu Legea 74, însă fără să producă toate efectele dorite pentru personalul care a lucrat în condiții de muncă foarte grele și pentru care se propune reducerea cu 13 ani a vârstei de pensionare.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: