spot_img
3.4 C
Târgu Jiu
vineri, decembrie 1, 2023
Altele
  AcasăSocialMergi la film GRATUIT! Ce trebuie să faci

  Mergi la film GRATUIT! Ce trebuie să faci

  docu art 1Caravana Docuart va proiecta filme documentare românești în prezența regizorilor, la Cinema Sergiu Nicolaescu din Târgu-Jiu, în zilele de 31 martie și 1 aprilie.

  Caravana Docuart, eveniment cinematografic ajuns la cea de-a IV-a ediție, revine la Târgu-Jiu pentru două zile de proiecții de film documentar, aducând în atenția spectatorilor titluri prezente și premiate la festivalul documentarului românesc București Docuart Fest 2016. Producțiile aparțin regizorilor profesioniști și studenți deopotrivă și reunesc un univers tematic larg. Vineri, 31 martie, se dă play primelor scurtmetraje începând cu 17:30: Farid Fairuz versus Mihai Mihalcea (R. Alex Pintică) și Capoeira în regia tinerei realizatoare Enxhi Rista care vine să vorbească publicului despre libertate. De la 18:15 este proiectat documentarul hibrid Proiecționistul în prezența regizorului Norbert Fodor. De la 19:00 este devoalată povestea fiului ilegitim al lui Constantin Brâncuși prin filmul lui Ionuț Teianu – În căutarea tatălui pierdut. Seara se încheie cu o sesiune de întrebări și răspunsuri cu regizorul Cornel Mihalache, care va avea loc la finalul documentarului său Un film mai puțin vesel, mai mult trist, poetic și sfătos.

  Filme bune. Educative

  docu art 2Programul zilei de sâmbătă începe la 16:30, când va fi proiectat Angela (R. Botond Pusok), povestea unei tinere de etnie rromă din Transilvania. Pentru filmul 10:34 to Belgrade, realizatoarea Ioana Grigore va fi prezentă să vorbească despre provocările creării acestui documentar. În continuare, va fi proiectat lungmetrajul Cinema, mon amour (R. Alexandru Belc), iar de la 19:15 – o călătorie în muzica românească cu accente folclorice, fie aceasta jazz sau hip hop, în 100 de Movile (R. Max Ciorbă). Ultimul film prezentat în cadrul evenimentului începe de la 20:30, câștigătorul trofeului BDF 2016, și prezintă viața pionierului muzicii electronice din perioada comunismului în România – Imagini din vis. Protagonistul filmului, Rodion va fi prezent în sala de cinema și ne va prezenta ultimele noutăți în materie de muzică electronică. Intrarea la eveniment este liberă.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: