spot_img
12.1 C
Târgu Jiu
miercuri, octombrie 4, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesMinunea de care a avut parte un medic din Gorj, după ce...

  Minunea de care a avut parte un medic din Gorj, după ce s-a rugat la icoana Fecioarei Maria. Face apel la salvarea bisericii și a cimitirului

  Sursa foto: Florin Berculescu

  Un medic neorulog din municipiul Târgu Jiu vrea să demareze o campanie de strângere de fonduri pentru amenajarea în corespunzător a cimitirului din satul Găleșoaia, acolo unde se află mormintele bunicilor săi. Cimitirul și bisericuța, care au strămutate din cauza lucrărilor miniere, au fost năpădite de buruieni și pare că totul a fost abandonat.

  „Biserica și cimitirul satului Găleşoaia, strămutat de minā, acum in grija primăriei comunei Câlnic, uitate de vremuri, de  oameni si autorități, înghițite de vegetatie si degradare.  Bunicii și strabunicii mei se odihnesc aici, tata mă aduce in fiecare an pentru comemorarea „zilei morților”.  De-a lungul timpului, el s-a ingrijit să schimbe acoperisul bisericuței, pe care a și consolidat-o, să construiascā un gard și o alee, dar are 78 de ani. Şi el vrea să fie înmormântat aici, alături de ai lui.

  Din pacate, nimeni nu se mai îngrijește de memoria acelor oameni și locuri.

  Eu aş vrea să donez pentru restaurarea și întreținerea acelui cimitir, poate mai sunt și alții, care au strămoși acolo si vor să aducă o contribuție. Împreuna si cu ajutorul autorităților poate vom reuși să readucem amintirea meritată a acelor oameni și locuri. E datoria noastră morală! Vă rog să mă contactați! Vă mulțumesc!“, este mesajul postat de medicul Mihaela Pungan, pe pagina sa de Facebook.

  Și dirijorul Florin Berculescu vrea să se implice

  Sursa foto: Florin Berculescu

  Imediat, medicul a primit un răspuns pozitiv din partea unui om de cultură. Este vorba de dirijorul Florin Berculescu. „Domnul Florin Berculescu, nepreţuitul nostru pianist , dirijor si profesor, mi-a împărtășit că are rude înhumate în acel cimitir și mi-a trimis această colecție de fotografii făcute chiar de domnia sa anul trecut.

  Aici vă mărturisesc minunea mea.  Acum aproape 17 ani, după ce am făcut curățenie în bisericuță, m-am rugat la icoana Fecioarei Maria să-mi ajute să am un copil, dupa doi ani de încercäri. Astfel că, doar după o lună, am aflat că eram însărcinată cu primul meu copil, Tudor!

  E un loc încărcat de Har Sfânt! Merită salvat!

  Tata l-a salvat de la strămutare și excavatoarele exploatării de cărbune în anii comunismului.

  E păcat sa fie lăsat în părăsire acum, cand nu mai e in calea nimanui, decât a nepăsării!

  Străbunii nostri au trăit pe acele mealeaguri, unde trebuie să se odihnească în continuare și nu să fie mutați sau uitați!“, a mai transmis medicul Mihaela Pungan.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: