Persoanele adulte și vârstnice din centrele rezidențiale pentru persoane adulte cu dizabilități, din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj, au avut parte de zile pline de relaxare și activități recreative în aer liber.

Aceștia au mers în excursie în diverse zone turistice din Gorj, Vâlcea și Mehedinți.
„24 de beneficiari de la Centrul de abilitare reabilitare Târgu Cărbunești au vizitat zone pitorești din județul Vâlcea, primul popas fiind la Horezu, după care s-au oprit la Mânăstirea Cozia, ulterior făcând o plimbare prin stațiunea Olănești, iar următorul obiectiv vizitat fiind Grădina Zoologică de la Râmnicu Vâlcea. Săptămâna viitoare, beneficiarii acestui serviciu social rezidențial vor merge în excursie la Sibiu.

De o excursie relaxantă au avut parte și 14 beneficiari de la Complexul de Îngrijire și Asistență Dobrița, care au vizitat casa memorială a sculptorului Constantin Brâncuși, de la Hobița, după care au mers la Tismana, făcând un scurt pelerinaj la Mânăstire, ulterior deplasându-se în zona Ponoare, la Podul lui Dumnezeu, unde s-au bucurat de o plimbare reușită în natură. În ultima săptămână din luna mai, beneficiarii Complexului de Îngrijire și Asistență Dobrița vor vizita județul Mehedinți.

De asemenea, 15 beneficiari de la Complexul de Îngrijire și Asistență Suseni au mers într-o frumoasă excursie în județul Mehedinți, aceștia vizitând Muzeul Hidrocentralei Porțile de Fier, după care au continuat traseul spre Orșova, unde au vizitat Mănăstirea Sfânta Ana. Ulterior, grupul a pornit spre Băile Herculane. Următoarea excursie la care vor participa beneficiarii Complexului de Îngrijire și Asistență Suseni va avea loc pe 25 mai și va viza obiective turistice din județul Hunedoara. Beneficiarii s-au simțit foarte bine în toate aceste deplasări și ne bucurăm că am reușit să le oferim prilejul de a participa la activități recreative, în urma cărora și-au creat amintiri frumoase”, a transmis conducerea DGASPC Gorj.

Pe parcursul acestor deplasări, persoanele adulte și vârstnice au fost însoțite de personal de specialitate din cadrul centrelor, iar transportul a fost asigurat cu mijloacele proprii ale DGASPC Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.