spot_img
20.2 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 21, 2023
Altele
  AcasăSocial„Pădurea colorată“, transformată de unii vizitatori în groapă de gunoi. Artistul Mihai...

  „Pădurea colorată“, transformată de unii vizitatori în groapă de gunoi. Artistul Mihai Țopescu vine să adună deșeurile

  Sursa foto: Radio Infinit

  Colțul de natură care a fost transformat de artistul plastic gorjean Mihai Țopescu într-un loc de poveste și de meditație a devenit pentru unii vizitatori ca o groapă de gunoi. Aceștia lasă în urma lor ambalaje, pet-uri și chiar plase cu gunoiul de acasă.

  Artistul plastic Mihai Țopescu, care a conceput „Pădurea colorată“ din Poienari, comuna Baia de Fier, vine ori de câte ori poate pentru a aduna deșeurile. El este mâhnit de ceea ce se întâmplă: „Mizeria pe care o lasă turistul nu mai depinde de mine. Este trist când unii își aruncă scrumierele sau își lasă pungile cu mâncare sau cu gunoaie prin pădure. Alții aruncă sticlele din plastic, după ce și-au băut berea sau apa. Sunt lucruri care țin de educație. Am încercat ca împreună cu mai mulți voluntari să venim o dată pe săptămână să mai strângem câte un sac sau doi de gunoaie, dar este prea mult. Rolul și menirea mea a fost de a oferi frumusețe și un mesaj omului. De educație trebuie să se ocupe altcineva. Tot ce este degeaba este o bătaie de joc a unora care intră aici“.

   „O libertate prost înțeleasă“

  Mihai Țopescu spune că același gen de comportament se întâlnește și unii dintre cei care vin viziteze ansamblul lui Brâncuși de la Târgu Jiu: „Și la Ansamblul Brâncuși de la Târgu Jiu, autoritățile au fost obligate să pună pază ca să nu zgârie sau să își lase amintiri pe Coloana fără Sfârșit. Este libertate omului, dar o libertate prost înțeleasă“.

  „Un permanent tablou“

  Proiectul  cultural a fost realizat în anul 2017. Sute de copaci au fost coloraţi cu vopsea ecologică în culori vii. Proiectului ArtLand „Grădina Paradisului” este un manifest cu privire la defrişările abuzive şi o invitație pentru a veni în mijlocul naturii. „Sunt 500-600 de copaci vopsiţi în culori puternice şi în funcţie de cum te mişti în jurul lor descoperi altceva! Un permanent tablou. Mă bucur că a ieşit aşa! Am visat acest proiect şi l-am gândit vreme de câţiva ani. Am făcut foarte multe machete, am crezut în el, l-am vizualizat, iar acum după ce este gata, mă simt liniştit! (…) Înainte de a începe lucrul aici erau foarte multe gunoaie, am adunat toate deşeurile, am făcut curăţenie, am curăţat copacii de crengi pentru a putea să îi vopsim în înălţime, tot alături de voluntari”, spunea artistul Mihai Țopescu.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  1. In care Biblie ai vazut dta ,, Gradina Paradisului,, din copaci vopsiti cu bidineaua in cele mai tampite culori? Dumneata domnule artist ai distrus padurea in momentul in care ai intrat brutal cu bidinelele si galetile de vopsea de la ,, SC Varese srl,, in ea. Lasati domnule artist padurea si copacii in pace, daca voia gradini ale paradisului cu copaci vopsiti sa fiti siguri ca Creatorul sau Mama Natura ar fi creat copaci colorati nu astepta \Creatorul pe artistul Topaescu sa i vopseasca arborii.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: