spot_img
14.6 C
Târgu Jiu
vineri, mai 24, 2024
Altele
  AcasăSocialPersoane cu dizabilități din Gorj, la protestul din fața Parlamentului

  Persoane cu dizabilități din Gorj, la protestul din fața Parlamentului

  Cinci persoane cu dizabilități grave din județul Gorj au participat la o acțiune de protest desfășurată marți, 26 martie, în fața Palatului Parlamentului din Capitală.

  Peste 100 de persoane cu dizabilități venite din toată țara au protestat, pentru a avea dreptul la o viață mai bună.

  Mulți dintre cei prezenți la protest se aflau în scaunul rulant. Printre ei s-a numărat și Robert Gavrilescu, care a fost chemat la discuții la Comisia de Muncă.

   

  „Am discutat cu cei de la Comisia de Muncă din Camera Deputaților, care este for decizional în privința reintroducerii asistentului personal în grila de salarizare, deoarece li s-au tăiat gradațiile. Soția mea, care este angajată ca asistent personal, primește un salariu de numai 2.200 de lei, pentru că i s-a tăiat sporul pentru vechime în muncă. Ea ar fi trebuit să primească 2.600 de lei. Am mai cerut să fie plătiți la forma de salarizare pe care o primește toată categoria de asistență socială din România“, a precizat Robert, persoană aflată în scaunul rulant.

  O altă solicitare a persoanelor cu handicap se referă la indemnizația care este acordată de stat: „Pentru persoanele cu dizabilități am cerut ca persoana cu dizabilități grave, gradul I, să fie trecută la salariul minim pe economie, iar cei care au gradul II de handicap să primească 80 la sută din salariul minim pe economie și gradul III să beneficieze de 50% din salariul minim“, a menționat Robert Gavrilescu.

  Cât a crescut indemnizația persoanelor cu handicap

  Indemnizațiile pentru persoane cu dizabilități s-au majorat, din luna martie, de la 599 de lei la 662 de lei pentru gradul I (grav), de la 449 de lei la 496 de lei, pentru gradul II (accentuat) și de la 72 de lei la 80 de lei pentru cei care suferă de handicap de gradul III.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: