spot_img
22.3 C
Târgu Jiu
vineri, iulie 19, 2024
Altele
  AcasăHeadlinesPeștișani- stațiune turistică de interes local

  Peștișani- stațiune turistică de interes local

  Noi perspective pentru localitatea Peștișani. Comuna natală a marelui titan de la Hobița, Constantin Brâncuși, a fost declarată stațiune turistică de interes local. Localitatea se alătură astfel altor 76 de localități din România care dețin această titulatură.

  Mai multe localităţi din România au fost atestate ca staţiuni turistice de interes naţional, respectiv local. Guvernul, la iniţiativa Ministerului Economiei, a adoptat o hotărâre prin care modifică anexele la HG pentru aprobarea normelor și criteriilor de atestare a staţiunilor turistice. Printre zonele beneficiare noii modificări se numără și o localitatea din județul Gorj. Alături de localităţile Tăuţii Măgheruş (jud. Maramureş), Vama (jud. Satu Mare), Ocnele Mari (jud. Vâlcea), Jucu (jud. Cluj), comuna Peștișani din județul Gorj a fost atestată ca stațiune turistică de interes local. În cadrul acestor localități s-a avut în vedere atât potențialul turistic cât și resursele naturale și antropice.

  Turiști și bani

  Titulatura vine la pachet cu o serie de beneficii. Localitățile respective pot accesa mai ușor fonduri nerambursabile, atât de dorite și totodată necesare. Potrivit ministerului, pe termen mediu și lung, atestarea localităţilor mai sus menţionate ca staţiuni turistice de interes naţional, respectiv local, va crea un impact socio-economic pozitiv. “După 2 ani de demersuri în care s-au obținut toate avizele de la toate ministerele, vizite în teren, consultare publică, putem demara o strategie care să ducă cât mai rapid la dezvoltarea turistică a localității.Ca urmare a obținerii acestui statut, atât Primăria Peștișani cât și cetățenii și agenții economici din comună, vor putea obține mult mai ușor finanțări europene pentru investiții în toate domeniile.Acest statut nu înseamnă creșteri de impozite și taxe, ci doar avantaje pentru toți, a transmis primarul Cosmin Pigui.

  Până la acest moment, în România sunt atestate 51 de staţiuni turistice de interes naţional şi 77 de interes local. În Gorj alte trei localități au fost atestate ca statiune turistică de interesa local respectiv Baia de Fier și Polovragi precum și orașul Novaci.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!