spot_img
16 C
Târgu Jiu
miercuri, septembrie 27, 2023
Altele
  AcasăSocialPopulare cu caras și crap în cele două baraje de pe râul...

  Populare cu caras și crap în cele două baraje de pe râul Jiu

  O acțiune de populare cu pește din speciile caras, crap și plătică a avut loc în cele două baraje de pe râul Jiu din zona municipiului Târgu Jiu. A fost introdusă o cantitate de aproximativ 1.500 kilograme de  crap și caras reproducător. „Peștele a fost introdus în cele două baraje care au fost golite la începutul acesteui an pentru a suplimenta populația piscicolă. Acțiunea a costat aproximativ 30.000 de lei“, a spus Claudiu Fiu, vicepreședintele Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Gorj.

  Zeci de pescari au participat la acțiunea de populare

  Zeci de pescari din tot județul Gorj au participat la acțiunea de populare. Unii dintre ei au ajutat la acțiunea de populare, iar alții au vrut să vadă cu ochii lor ce pești se introduc în acțiunea de populare a lacurilor. „Am făcut un topogan, pentru ca peștii să ajungă în apă în condiții mai bune, fără să fie răniți. Au fost cam 50 de pescari care au venit. Unii ne-au ajutat, iar alții au asistat“, a mai spus Claudiu Fiu.

  În toamna acestui an va avea loc o nouă acțiune de populare cu reproducători. „În plus, continuăm tradiția și vom aduce un pește care a dispărut din apele noastre și este pe cale de dispariție, fiind vorba de Mihaț“, a precizat vicepreședintele Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: