spot_img
19.9 C
Târgu Jiu
luni, octombrie 2, 2023
Altele
  AcasăSocialRestaurarea mausoleului Ecaterinei Teodoriu, în finala printre cele mai apreciate lucrări de...

  Restaurarea mausoleului Ecaterinei Teodoriu, în finala printre cele mai apreciate lucrări de la nivel național

  Proiectul de restaurare a mausoleului Ecaterina Teodoroiu, din Piața Prefecturii din Târgu Jiu, s-a calificat în finala Bienalei Naționale a Restauratorilor din România. A fost apreciat ca unul dintre cele mai bune proiecte de la nivel național.

  „Recepția restaurării mausoleului a fost făcută și vreau să vă spun că acest proiect a fost în finala Bienalei Restauratorilor din România, în primele opt lucrări de restaurare din România executate în ultimii trei ani. Lucrarea în sine nu a luat marele premiu și nici nu ne așteptam, pentru că nu a fost o lucrare complexă din punct de vedere al complexității, cum ar fi la o biserică de patrimoniu, care presupune lucrări în piatră, lemn, pictură și alte consolidări“, a spus Adrian Tudor, viceprimarul municipiului Târgu-Jiu.

  Unul dintre restauratorii mausoleului a fost premiat

  De asemenea, unul dintre componenții echipei care s-a ocupat de restaurarea mausoleului Ecaterinei Teodoroiu a primit marele premiu pentru lucrările la care a participat în ultimii ani. „Este important că cel care s-a ocupat de restaurarea în piatră a mausoleului Ecaterinei Teodoroiu a primit marele premiu în această Bienală a restauratorilor. Ceea ce înseamnă că a fost o echipă de profesioniști care s-a ocupat de restaurarea operei“, a mai precizat Adrian Tudor.

  Te-ar mai putea interesa

  3 COMENTARII

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: