spot_img
9.1 C
Târgu Jiu
sâmbătă, martie 2, 2024
Altele
  AcasăSocialS-a încheiat Școala de Vară Internațională „Constantin Brâncuşi”

  S-a încheiat Școala de Vară Internațională „Constantin Brâncuşi”

  ucbUniversitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu a organizat în perioada 09 – 18 iulie 2017, Școala de Vară Internațională „Constantin Brâncuşi”, ediţia a-II a. Programul Școlii de Vară a cuprins cursuri teoretice privind integrarea în UE, recunoașterea diplomelor, aspecte privind dezvoltarea durabilă etc., dar și evenimente culturale și recreative prin care se dorește dezvoltarea interesului pentru cultura română și, totodată, dezvoltarea mentalității multiculturale.

  Pe parcursul întregii săptămâni, elevii şi studenţii au fost instruiţi în aspectele instituţionale ale integrării europene, în guvernare şi guvernanţă europeană, în utilizarea sustenabilă a resurselor naturale, spaţiul în dreptul public internaţional, digital marketing, piaţa forţei de muncă într-o lume globalizată, recunoaşterea diplomelor în Uniunea Europeană etc. Cursurile s-au desfăşurat la sediul UCB din str. Tineretului, nr. 4 – Complex Studenţesc Debarcader, în sala „Horațiu Mălăele”. Totodată, elevii şi studenţii au efectuat vizite la laboratoarele de inginerie şi kinetoterapie ale Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu, excursii în staţiunea Rânca, la Tismana și Cheile Sohodolului, dar au desfăşurat şi activităţi recreative în bazinul de înot şi pe baza sportivă. La aceste activități, au participat 20 de elevi din clasele terminale și cadre didactice din Republica Moldova și 10 elevi din Serbia, dar și studenți și cadre didactice din cadrul UCB Târgu-Jiu.

  Școala de Vara Internațională „Constantin Brâncuși” ediția a II-a se desfășoară ca activitate în cadrul proiectului cu titlul „Etnici români–studenți la UCB”, proiect realizat cu sprijinul Ministerului pentru Roâanii de Pretutindeni, Programul de finanțare: Educație – „Nicolae Iorga”.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: