spot_img
1.7 C
Târgu Jiu
luni, decembrie 11, 2023
Altele
  AcasăSocialStudenţii de la UCB şi autorităţile, alături de victimele de la Colectiv

  Studenţii de la UCB şi autorităţile, alături de victimele de la Colectiv

  Şi la Târgu-Jiu, zeci de tineri au arătat că le pasă de soarta celor care încă se zbat între viaţă şi moarte pe patul de spital, în urma incendiului devastator din clubul bucureştean. Astfel, ieri dimineaţă, studenţii gorjeni au venit să doneze sânge, aşteptând să le vină rândul la Centrul de Transfuzie Sanguină. Singurul gând a fost acela de a ajuta la salvarea celor aflaţi în stare critică. Campania va continua până la sfârşitul săptămânii şi este deschisă toturor celor care vor să doneze. Totodată, prefectul Alin Văcaru a anunţat că şi angajaţii instituţiilor deconcentrate din Gorj vor dona sânge pentru victimele tragediei din Bucureşti.

  donare-sange

  Zorii dimineţii poate pentru unii dintre noi sunt motivul de a ne relua activităţile zilnice, pentru studenţii de la UCB a fost mai mult decât atât. Aceştia au dat startul unei mobilizări exemplare în a ajuta la salvarea unor vieţi. Zeci de studenţi au venit astăzi în sprijinul răniţilor din incendiul ce s-a petrecut în clubul din Bucureşti. Aceştia au donat sânge pentru cei internaţi şi au făcut-o cu speranţă şi gândul că vor contribui la salvarea vieţilor unor tineri ca şi ei. „Am început o campanie pentru studenţii de la Târgu-Jiu, pe Facebook, şi ne pasă şi nouă de persoanele de la Colectiv”, a spus Gigel Adămuţă, reprezentantul Ligii Studenţilor din UCB. „Este pentru o cauză nobilă şi trebuie să ne gândim că este bine să ne ajutăm între noi. Nu este pentru prima dată când donez”, a spus unul dintre studenţii donatori. Donatori nu au fost numai studenţii, ci şi gorjenii impresionaţi de soarta celor ce au trecut prin infernul de vineri .Şi cei de la Cruc ea roşi au sărit in ajitorul victimelor incendiului, iar medicii de la Centrul de transfuzie se aşteapta ca mobilizarea populaţiei în a reface stocurile de sânge să crească exemplar. „Au venit să doneze pentru acele cazuri speciale de la Bucureşti. Primele semnale au apărut încă de sâmbătă dimineaţa când pe telefonul Centrului de Transfuzii au început să sune inclusiv cei de la Liga Studenţilor care şi-au continuat campania lor care ar fi trebuit să se încheie vineri. Mulţi studenţi care au venit să doneze pentru tinerii de la Bucureşti, mulţi donatori noi care sunt la uşă veniţi special pentru aceste cazuri şi chiar şi donatorii noştri, toţi care au venit astăzi, şi-au exprimat dorinţa de a-i ajuta”, a declarat Nicoleta Căluţoiu, medic în cadrul Centrului de Transfuzii din Târgu-Jiu. Campania de donare de sânge organizată de Liga Studenţilor continuă până la sfârşitul săptămânii. Medicii anunţă gorjenii că orice persoană care doreşte să doneze sânge este aşteptată la Centrul de Transfuzii din Municipiul Târgu-Jiu.

  Autorităţile donează sânge

  Nici autorităţile din Gorj nu au rămas indiferente la tragedia produsă în Bucureşti. Angajații tuturor instuțiilor publice din județul Gorj vor dona în aceste zile sânge pentru victimele incendiului de proporţii de săptămâna trecută din clubul Colectiv din Capitală, care în aceste momente se zbat între viață și moarte pe paturile spitalelor și care au nevoie urgentă de ajutor. Alin Văcaru, reprezentantul Guvernului în teritoriu a anunțat că salariații Primăriei Târgu-Jiu, ai Consiliului Județean și Prefecurii Gorj, dar și cei de la instituțiile subordonate vor face donări, în cazul în care starea de sănătate le permite, la Centrul de Transfuzie din Târgu-Jiu. De altfel, prefectul Alin Văcaru, susține că instituția pe care o conduce inițiase cu mult timp înainte de producerea acestui tragic eveniment, o campanie de donare de sânge la Târgu-Jiu, având în vedere faptul că Centrul de Transfuzie Sanguină din municipiu se confruntă cu o lipsă mare de sânge. Văcaru a mai anunțat că și el va merge, alături de salariații instituției să doneze sânge, pentru cei răniți în incendiul din București. „O să fie foarte multă lume. Eu o să merg să vorbesc cu doamna directoare ca să vedem când ne poate programa ca să nu fie îmbulzeală, adică în fiecare zi să avem un număr de persoane care să doneze cu sânge. Cu siguranţă voi dona şi eu, pot să vă spun că am donat şi în alte cazuri, de 6 ori am donat până acum, urmând ca mâine sau poimâine să donez încă o data”, a declarat prefectul judeţului, Alin Văcaru.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: