spot_img
10.1 C
Târgu Jiu
vineri, martie 1, 2024
Altele
  AcasăSocialTradiții și obiceiurile gorjene expuse la Tel Aviv

  Tradiții și obiceiurile gorjene expuse la Tel Aviv

  La Galeria de artă Yavne din Israel va putea fi admirată expoziția “Oameni și locuri din țara lui Brâncuși”. Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj,  reprezentant prin Teodor Dădălău organizează, în perioada 11-16 decembrie 2019, o expoziție de fotografie la Tel Aviv în Israel.

  Artistul fotograf Teodor Dădălău merge în Tel Aviv la Galeria de artă Yavne  cu unele dintre cele mai reușite fotografii realizate în mai multe zone din județul Gorj. Prin fotografiile respective se dorește să se arate costumele populare tradiționale, o parte din obiceiurle frumoase păstrate în mediul rural în special în zona de sub munte, dar și simplitatea omului de la țară.

  Totodată la Institutul Cultural Român din  Tel Aviv va fi vernisată expoziția „Dansul Măștilor”. Fotografiile realizate de Teodor Dădălău  prezintă tradiții și obiceiuri gorjene din preajma sărbătorilor de iarnă. O astfel de expoziție a mai avut loc în Israel și în anul 2018. Satul Cloșani, din comuna Padeș, este vestit pentru obiceiul unic practicat de oamenii de aici în perioada sărbătorilor de iarnă, mai exact în Ajunul Crăciunului, atunci când tinerii, merg la colindat cu măști pe față. Măștile se confecționează din piele de oaie și sunt colorate în mod vesel.

  Obiceiurile de iarnă sunt cele mai bogate tradiţii de peste an, iar la Cloșani, oamenii îşi pun măşti pe faţă şi mimează tot felul de ritualuri din viaţa lor de zi cu zi.

  Cu aceste două evenimente la Tel Aviv, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj își încheie expozițiile pe anul în curs, 2019, prin cele 40 de evenimente organizate fiind unul dintre cei mai bogați ani în expoziții organizate la nivel național și internațional.

  Te-ar mai putea interesa

  3 COMENTARII

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: