spot_img
11.6 C
Târgu Jiu
duminică, martie 3, 2024
Altele
  AcasăNationalGuvernul Orban ia în calcul să renunţe şi la voucherele de vacanţă

  Guvernul Orban ia în calcul să renunţe şi la voucherele de vacanţă

  Guvernul Orban a desfiinţat Ministerul Turismului şi ia în calcul să renunţe şi la voucherele de vacanţă, deşi un proiect lăsat moştenire de PSD anunţa chiar majorarea cuantumului acestora în extrasezon.

  oul șef al Turismului din România, numit la sfârșitul lunii noiembrie, a declarat sâmbătă, că, până la sfârșitul acestui an, românii vor avea un răspuns cu privire la situația voucherelor de vacanță.

  Răzvan Pîrjol susține că situația voucherelor de vacanță se va finaliza până la sfârșitul anului și îi roagă pe cetățeni să îi dea timp, să se instaleze. Pe de altă parte acestuia susține că uneori lucrurile nu se întâmplă exact când ne dorim, ci necesită mai mult timp.

  „În privința continuării programului cu voucherele de vacanță veți avea foarte curând un răspuns. Lăsați-mă, vă rog frumos să mă instalez. Cu siguranță aceste răspunsuri vor veni înaintea sfârșitului de an. Haideți să dăm timp timpului și să acceptăm că lucrurile uneori necesită mai mult timp decât ne-am dori să se întâmple”, a răspuns Răzvan Pîrjol, secretar de stat în Ministerul Turismului.

  Reamintim că ministrul Finanțelor, Florin Cîțu a declarat anterior ocupării funcției din guvern că bugetarii au salarii prea mari comparativ cu cei din mediul privat și că aceștia trebuie să fie de acord să muncească fără vouchere, tichete de vacanță, sporuri și pensii speciale. De aici a rezultat și situația problematică a voucherelor de vacanță.

  În urmă cu ceva timp, ministrul Finanțelor susținea că toate drepturile bugetarilor vor fi tăiate și că aceștia nu vor mai primi vouchere, tichete de vacanță și alte sporuri.

  ”Nu-și va putea permite să sisteze voucherele de vacanță”

  Corina Martin a întărit faptul că Guvernul ”nu-și va putea permite să sisteze voucherele de vacanță, adică va continua acordarea de vouchere de vacanță, pentru că s-au dovedit a fi o măsură extrem de benefică pentru industria turismului românesc. Impactul s-a văzut, a fost cuantificat, de exemplu s-au autorizat în plus 50% din numărul de unități de cazare, numărul înnoptărilor în România și nu în alte destinații, impactul este unul covârșitor și cred că industria este pregătită să aibă o reacție dacă ar exista eventuale măsuri care să oprească voucherele de vacanță. Nu cred că va fi cazul, pentru că nu cred că Guvernul are nevoie acum de o reacție împotrivă din partea industriei”.

  Modul de acordare a voucherelor de vacanță și valoarea acestora se schimba radical, potrivit unui poriect de lege al PSD, dacxă acesta va deveni act normativ.  Vor fi introduse voucherele de vacanță ce pot fi utilizate exclusiv în perioadele aprilie-mai și octombrie-noiembrie, având o valoare mai mare decât cea a voucherelor acordate pentru sezon. Angajaţii pot opta pentru o singură variantă de vouchere, iar firmele care vor accepta vouchere extra-sezon în alte perioade decât cele prevăzute legal, vor fi sancţionate cu amenzi de peste 50.000 de lei şi interzicerea pentru doi ani a acceptării acestor vouchere.Angajații vor putea opta doar pentru o singură categorie de vouchere. Firmele care vor primi vouchere extrasezon în alte perioade decât cele prevăzute legal vor fi sancțioante cu amenzi de peste 50.000 de lei și riscă să nu mai poată primi astfel de tichete pe o perioadă de doi ani.

  Un angajat poate primi în fiecare an, în perioada 1 ianuarie 2020 – 31 decembrie 2025, vouchere de vacanță în valoare de 1.450 de lei sau vouchere care pot fi utilizate în extrasezon în valoare de 2.080 de lei. Aceștia trebuie să își exprime opțiunea cu privire la varianta de tichete pe care o doresc până la data de 1 noiembrie a fiecărui an.

  Noile vouchere nu vor putea fi folosite pentru achiziționarea online a pachetelor de servicii turistice. Excepție vor face cazurile în care unitatea afiliată implementează procese și proceduri operaționale pentru identificarea acestora în momentul efectuării plății.

  Guvernul Orban nu renunţă la tichetele de vacanţă

  Primul ministru Ludovic Orban a anunţat, recent, că Guvernul nu va renunţa la acordarea voucherelor de vacanţă angajaţilor din sistemul public. „Decizia Guvernului este aceea de a menţine voucherele de vacanţă”, a afirmat şeful Guvernului.

  Premierul Ludovic Orban cataloghează drept „fake news” ideea conform căreia Guvernul ar urma să renunţe la acordarea voucherelor de vacanţă angajaţilor din sistemul public.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: