spot_img
30.4 C
Târgu Jiu
luni, iulie 15, 2024
Altele
  AcasăHeadlinesUcrainienii au nevoie de lanterne. Voluntar: ”Nu mai primim haine”

  Ucrainienii au nevoie de lanterne. Voluntar: ”Nu mai primim haine”

  Mii de gorjeni și-au arătat solidaritatea față de ucraineni și au mers să doneze diverse bunuri în centrele special amenajate pentru refugiații din Ucraina. La Stadionul din Târgu Jiu au ajuns pachete cu alimente, produse de igienă și medicinale dar și foarte multe haine și jucării.
  Voluntarii susțin că este nevoie de lanterne și generatoare pentru că războiul i-a lăsat fără surse de lumină pe cei rămași în țara devină front de luptă. Centrul de la Stadion se umple ușor cu produse donate de gorjeni, cu scopul de a veni în sprijinul ucrainenilor care trec prin momente de groază.
  Oficialii ONG-urilor implicate în această acțiune țin legătura cu alți voluntari pentru a afla care sunt nevoile poporului ucrainian. „Vrem să transmitem mulțumirile noastre, pe această cale, târgujienilor, oamenii au înțeles că este nevoie de solidaritate și, iată, că, în numai în două zile, la centrul de la Stadion oamenii au venit și au adus aportul atât la sprijinirea fraților noștri din Ucraina, pentru că avem foarte mulți români pe teritoriul Ucrainei, dar și al ucrainenilor. ONG- urile din Gorj sunt în contact cu alte ONG-uri, atât la nivel național cât și Ucraina. Ultimele solicitări au venit pentru generatoare de curent și lanterne. Acestea sunt nevoile pe care le au în acest moment și pentru care solicită sprijin”, a transmis Marinela Strâmbulescu, voluntar al centrului.
  Foarte mulți gorjeni au donat haine și încălțăminte ceea ce a dus la depozite foarte mari de îmbrăcăminte. Oficialii transmit că au primit instrucțiuni să nu mai colecteze produse vestimentare. „Din păcate există foarte mulți oameni care au donat și donează haine. Anunțăm că nu mai primim haine. Vrem să ne concentrăm pe materialele de igienă personală, de îngrijire copii, pe materiale sanitare, pe lanterne. Dacă târgujienii au posibilitatea să vină, să doneze acestei lanterne, generatoare de curent, atât de necesare în zona de război îi așteptăm”, au mai transmis voluntarii.
  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!