spot_img
24 C
Târgu Jiu
vineri, iunie 14, 2024
Altele
  AcasăHeadlinesVestitorii primăverii, la muzeu

  Vestitorii primăverii, la muzeu

    Chiar dacă e încă iarnă, copiii care au participat, vineri, la Atelierul de Mărțișoare de la Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu” au fost „vestitorii primăverii”. Ei au făcut mărțișoare pictate pe lemn și felicitări pictate pe carton colorat, pentru mămicile lor.

  Activitatea a început cu vizionarea unor filmulețe, în care micuții i-au văzut pe meșterii populari cum realizează mărțișoare handmade, cum merg cu ele în târgurie tradiționale să le vândă și cum apreciază cumpărătorii munca lor. Copiii au fost impresionați de cele văzute și erau nerăbdători să treacă și ei la treabă. După obișnuita vizită în una dintre expozițiile Muzeului de Istorie, aceștia și-au așternut creativitatea cu pensula pe lemn și pe hârtie, la final fiind mândri de munca lor.

  Aceste activități educativ-recreative fac parte din Programul de Educație Muzeală, organizat de Consiliul Județean Gorj, prin Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”. În luna februarie, cei interesați sunt așteptați, în continuare, la „Atelierul de mărțișoare”. În săptămânile care urmează, vom realiza mărțișoare modelate în lut, cusute pe lemn, vom învăța să toarcem și să confecționăm mărțișoare tradiționale din lână și din bumbac.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!