spot_img
11.7 C
Târgu Jiu
sâmbătă, mai 4, 2024
Altele
    AcasăSpecialAncheta de la UM Sadu, aproape de final

    Ancheta de la UM Sadu, aproape de final

    O comisie de la Inspecţia Muncii se va afla astăzi la UM Sadu pentru a purta o ultimă discuţie cu martorii, angajaţi ai uzinei, prezenţi la locul deflagraţiei în momentele producerii exploziei. Printre cei care vor fi audiaţi astăzi se numără şi Constantin Dijmărescu, singura victimă ce a supravieţuit incendiului, şi care a fost externată la sfârşitul săptămânii trecute din spital unde a fost internat cu numeroase arsuri pe corp. Directorul general al UM Sadu, Lorin Boian, a declarat că „am fost anunţaţi că va veni din nou comisia constituită, se pare că vor să mai reaudieze anumite persoane. Vom trimite o maşină şi după Constantin Dijmărescu pentru că va trebui să dea şi acesta o declaraţie”. Ieri, însă comisia de anchetă de la Inspecţia Muncii s-a deplasat la Petroşani, la Insemex unde alături de specialiştii institutului au lucrat la stabilirea rezultatului final al expertizei privind explozia de la UM Sadu. Directorul Institutului Insemex Petroşani, Constantin Lupu a declarat că rezultatul final al expertizei va fi gata în câteva zile. În ceea ce priveşte activitatea desfăşurată la UM Sadu, directorul general Lorin Boian a precizat că din data de 4 aprilie se va relua munca la secţia pirotehnie. Mai mult decât atât, Dumitru Bănici, director în cadrul ITM Bucureşti, a fost ieri la Petroşani împreună cu inspectori de specialitate din Gorj pentru a stabili ultimele detalii înainte de semnarea raportului de expertiză. Ancheta a durat mai mult decât a anunţat Ministrul Economiei, Ion Ariton, prezent şi el la UM Sadu în ziua explozie în care au murit două femei şi un bărbat a stat internat aproape o lună la un spital din Bucureşti.

    Articolul precedent
    Articolul următor
    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: