spot_img
12 C
Târgu Jiu
duminică, mai 5, 2024
Altele
    AcasăSportCSM Târgu Jiu – CSM București, pe 26 august, în a doua...

    CSM Târgu Jiu – CSM București, pe 26 august, în a doua semifinală din Supercupa României 2023!

    CSM Târgu Jiu și-a aflat adversarul din primul meci din SuperCupa României la handbal feminin, ediția 2023. Astăzi, 8 august, la sediul Federației Române de Handbal a avut loc tragerea la sorți a meciurilor din semifinalele Supercupei României 2023. Echipa pregătită de Liviu Andrieș și Andrei Enache va juca în cea de-a doua semifinală, pe 26 august, cu formația campioană a României și câștigătoarea Cupei României din acest an, CSM București. Supercupa României la handbal feminin se va disputa, în premieră, în format Final 4, la Pitești Arena, în zilele de 26-27 august, chiar înainte de startul întrecerii interne Liga Florilor. La startul competiției se vor alinia CSM Târgu Jiu, CSM București, Rapid București și Dunărea Brăila.

    „CSM Târgu Jiu se pregătește să bifeze un nou moment de referință la nivelul echipei de handbal feminin. Handbalistele de la CSM Târgu Jiu vor juca în premieră în SuperCupa României. Gorjencele vor avea parte de un meci de gală în cea de-a doua semifinală a turneului de la Pitești. Echipa lui Liviu Andrieș va da peste specialista din Supercupa României: CSM București. Echipa din București a mai câștigat Supercupa României de patru ori, în 2016, 2017, 2019 și 2022, iar în 2020 și 2021 a fost finalistă. Vor fi primele partide oficiale din sezonul 2023-2024.

    Este pentru prima oară când se folosește acest format, până acum se juca în sistem de o singură manșă între deținătoarea titlului și câștigătoarea Cupei României. Federația Română de Handbal a lansat o nouă provocare în această competiție, după modelul: CSM București (locul 1 în campionat), Rapid (locul 2 din campionat), apoi primele poziții din Cupa României, fără CSM București(câștigătoare) – CSM Târgu Jiu (finalistă Cupa României) și Dunărea Brăila (locul 3 în Cupa României).

    Program meciuri conform tragerii la sorți din această dimineață:

    Meci 1 / 26.08.2023: Dunărea Brăila – Rapid București
    Meci 2 / 26.08.2023: CSM București – CSM Târgu Jiu

    Precedenta întâlnire oficială dintre CSM Târgu Jiu și CSM București a avut loc în Finala Cupa României, disputată duminică, 21 mai 2023, la Bistrița. Echipa din București s-a impus atunci cu 31-25, la pauză 14-13. Pe lângă medaliile de argint obținute la Cupa României, handbalistele de la CSM Târgu Jiu au obținut și biletele pentru Supercupa României, dar și pentru cupele europene, acolo unde echipa pregătită de Liviu Andrieș va juca în Turul 3 din European League Woman 2023-2024. CSM Târgu Jiu va juca cu câștigătoare dintre Hypo Niederosterreich(Austria) și Onnereds HK(Suedia). Prima manșă se va disputa în deplasare, pe 11 sau 12 noiembrie, în timp ce returul va avea loc pe 18 sau 19 noiembrie 2023, la Târgu Jiu.

    Până la Supercupa României, gorjencele trag tare la antrenamente și se pregătesc pentru turneul de la Craiova. Pe 10 și 11 august, CSM Târgu Jiu se va deplasa în Bănie, pentru un alt turneu amical, unde vor participa SCM U Craiova, echipa gazdă, dar și Gloria Buzău.
    10 august, ora 18:00 SCM U Craiova – CSM Târgu Jiu
    11 august, ora 18:00 CSM Târgu Jiu – Gloria Buzău”, anunță csmtargujiu.ro

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: