spot_img
20.5 C
Târgu Jiu
duminică, aprilie 28, 2024
Altele
    AcasăSportDECIZIE: Simona Halep poate reveni pe terenul de tenis

    DECIZIE: Simona Halep poate reveni pe terenul de tenis

    Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a decis în cazul Simonei Halep, aceasta poate reveni pe terenul de tenis. De la o interdicție inițială de patru ani, aceasta s-a redus la doar nouă luni. 

    Simona Halep, în vârstă de 32 de ani, a fost absentă de pe teren pentru aproape un an și jumătate, fiind suspendată temporar începând cu data de 21 octombrie 2022. Conform deciziei recente a TAS, Halep poate reveni imediat în competiții, iar Miami Open, programat între 19 și 31 martie, ar putea fi primul său turneu. Cu toate acestea, pentru a participa, este necesar să primească un wild card, având în vedere că a dispărut din clasamentul WTA în timpul absenței sale.

    Cazul Simonei Halep a început să fie în atenția publică în octombrie 2022, când a fost anunțată suspendarea temporară pentru dopaj. Tribunalul independent Sport Resolutions din Londra a fost instanța care a judecat cazul. Halep a fost sancționată pentru două încălcări ale Programului Antidoping din Tenis (TADP): prezența și utilizarea substanței roxadustat într-un test antidoping de la US Open 2022 și neregularitățile din pașaportul său biologic.

    Audierea Simonei la TAS a avut loc între 7 și 9 februarie 2024, privind cererea ei de anulare a deciziei ITIA și de reducere a sancțiunii. Ultimul meci oficial al Simonei Halep a fost disputat la US Open, pe 29 august 2022, când a fost învinsă surprinzător de Daria Snigur, clasată pe locul 124 WTA la acel moment și venită din calificări.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: