spot_img
20.1 C
Târgu Jiu
joi, octombrie 3, 2024
Altele
    AcasăSportMeci de verificare pentru echipa de baschet seniori a CSM Târgu Jiu

    Meci de verificare pentru echipa de baschet seniori a CSM Târgu Jiu

    Echipa de baschet seniori a CSM Târgu Jiu va disputa vineri, 4 octombrie, o nouă partidă amicală de verificare. Gorjenii se deplasează la Râmnicu Vâlcea, pentru confruntarea cu CS 2 Râmnicu Vâlcea.

    Partida va începe la ora 18.00.

    Primul meci din Liga 1 de Baschet Masculin

    Consiliul Director al Federației Române de Baschet a operat o modificare la nivelul Seriei C din Liga 1 de Baschet Masculin. CS Universitatea Cluj Napoca a luat locul prahovenilor de la CSU Ploiești. CSM Târgu Jiu ar fi trebuit să joace în prima etapă la Ploiești. Echipa noastră, pregătită de grecul Giannis Damalis, va începe așadar sezonul 2024-2025, în Ardeal, contra CSU Cluj Napoca. Primul meci pe teren propriu va avea loc pe 27 octombrie, cu CSU ASE București. Gorjenii au ca obiectiv promovarea în Liga Națională.

    În urma acestei decizii, Grupa C va avea următoarea componență: CSM CSU 2 Oradea și BC CSU 2 Sibiu, sateliții echipelor din LNBM, nou înființata CSJ Ploiești, vecinii de la sud, CSU Craiova, bucureștenii de la CSU ASE București, ardelenii de la CSU Cluj Napoca, dar și CSS VSK Gheorgheni.

    Liga 1 de Baschet Masculin va porni la drum pe 13 octombrie. Primul meci pe teren propriu al echipei noastre va avea loc pe 27 octombrie, cu CSU ASE București. CSM Târgu Jiu și-a stabilit ca obiectiv intermediar să încheie Grupa C în primele două locuri, care duc în faza a 2-a a competiției. Obiectivul principal rămâne promovarea în Liga Națională.

    Am primit programul și datele pentru Liga 1, dar am avut surpriza să vedem că în grupa noastră, în urma deciziei Consiliului Director al FRB, s-a produs o modificare, iar echipa CSU Ploiești a fost înlocuită cu CSU Cluj. Astfel, prima etapă o vom discuta la Cluj, împotriva unei echipe care anul trecut a ajuns până în Final 4-ul de promovare în LNBM. Ne pregătim în continuare pentru debutul în Liga 1, iar vineri avem un ultim meci amical, cu satelitul echipei de la Vâlcea, iar duminică, 13 octombrie, demarăm acest nou sezon. Întâlnim un adeversar, așa cum spuneam ceva mai devreme, care anul trecut a ajuns până în faza finală a Ligi 1, astfel că se anunță un meci destul de dificil, fiind și în deplasare. Cred că am avut presezon bun, iar acum așteptăm cu nerăbdare debutul noului sezon”, a spus Claudiu Alionescu, director sportiv CSM Târgu Jiu.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!