spot_img
9 C
Târgu Jiu
vineri, martie 29, 2024
Altele
    AcasăSportVictorie „nebună“ obținută de CSM Târgu Jiu cu o aruncare de trei...

    Victorie „nebună“ obținută de CSM Târgu Jiu cu o aruncare de trei puncte în ultima secundă de joc

    CSM Târgu Jiu a obținut, probabil, cea mai frumoasă victorie din Liga Națională de Baschet, printr-un coș de trei puncte în ultima secundă de joc, iar scorul final a fost 91-92. Bucuria a fost imensă în tabăra echipei gorjene.

    CSM Târgu Jiu conduce Steaua cu 2-0, iar meciurile se vor muta la Târgu Jiu.
    Prima repriză din Sala “Mihai Viteazul” a stat sub semnul echilibrului. Cele două echipe s-au succedat la conducere, dar niciuna dintre formații nu a reușit să se distanțeze la mai mult de 4 puncte. După primele 10 minute, bucureștenii conduceau cu 30-24. Sfertul doi a urmat, în linii mari, același scenariu. Gorjenii au condus de cinci ori pe tabelă, au reușit să câștige perioada la limită, 21-20, dar scorul pauzei a fost tot în favoarea gazdelor, 50-47.

    Echipa din capitală s-a distanțat în sfertul al treilea, grație pivotului James Farr. Cel din urmă a reușit trei triple în decurs de câteva minute, iar “militarii” au luat avans, 74-61. Pentru CSM au urmat cele mai nebune 10 minute ale sezonului. Kresimir Basic și-a capacitat elevii, iar vizitatorii au redus treptat din ecart. La rampă a ieșit Shamiel Stevenson cu două “trițe” și un three-point play, iar gorjenii erau la doar trei puncte distanță, 82-79. Alte două aruncări din afara semicercului semnate de Anthony Durham și Porter Troupe i-au dus pe alb-albaștri la conducere cu 75 de secunde înainte de final, 86-87. S-a mers “cap la cap”, până când Vlad Negoițescu a pus mingea în coș pentru amfitrioni. 91-89 cu două secunde rămase din timpul regulamentar.
    Antrenorul Basic a solicitat time-out, schema CSM-ului l-a lăsat liber pe Porter Troupe în afara semicercului, iar căpitanul nostru nu avea cum să rateze o asemenea oportunitate. Aruncarea sa a bătut sirena.

    „Când crezi în tine, în colegi și lupți, orice este posibil“

    Kresimir Basic, antrenor CSM Târgu Jiu, a spus că jucătorii săi au crezut până la final că pot câștiga: „Noi am crezut până la final că putem câștiga și pentru asta trebuie să îi felicităm pe jucători pentru mentalitate și efortul depus. De asemenea, un mare plus l-au adus fanii, care au venit de la Târgu Jiu și au fost aproape de noi și care ne-au împins de la spate pe final să obținem o victorie. Când crezi în tine, în colegi și lupți, orice este posibil. Nu este nimic însă încheiat, astăzi sărbătorim, mâine ne odihnim și de sâmbătă ne întoarcem în sală să pregătim următorul meci”.

    Cu 36 de puncte, Shamiel Stevenson a fost, din nou, cel mai bun marcator al formației gorjene. L-au urmat Porter Troupe cu 14 puncte și Thomas Kottas cu 12 puncte.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: