spot_img
1.1 C
Târgu Jiu
sâmbătă, decembrie 9, 2023
Altele
  AcasăActualitate115 de milioane de euro pentru Târgu Jiu. Romanescu: ”Indiferent de ce...

  115 de milioane de euro pentru Târgu Jiu. Romanescu: ”Indiferent de ce se va întâmpla în aceste alegeri, Municipiului Târgu Jiu va mai beneficia de fonduri”

  Sume importante sunt aruncate în spațiul public de primarul Marcel Romanescu. Edilul susține că Municipiul Târgu Jiu va beneficia de fonduri europene în valoare de 115 miioane de euro în următorii șapte ani de zile. Vestea cu adevărat bună este că banii ar ajunge în orașul lui Brâncuși indiferent de cine va fi următorul primar.

  “Suntem beneficiarii a 70 de milioane de euro care vor fi puși în operă în următorii 3 ani de zile pe raza municipiului Târgu Jiu. Este o mare realizare. Mai mult decât atât, din discuțiile pe care le-am avut la Ministerul Fondurilor Europene, indiferent de ce se va întâmpla în aceste alegeri, cetățenii Municipiului Târgu Jiu vor mai beneficia în perioada 2020-2027 de încă 115 milioane de euro. Acesta a fost finalul negocierilor pe care le-am avut. Putem să ne bucurăm că în perioada următorilor 7 ani de zile, autoritatea publică locală va beneficia de 115 milioane de euro prin proiecte de dezvoltare pentru Târgu Jiu. Nu este o sumă nesemnificativă. Mă raportez la cei 5 milioane de euro”.

  Este nevoie de proiecte

  Primarul susține că meritul atragerii sumelor îi se datorează în integralitate și că a jucat rolul negociatorului. “Este finalizată procedura de negociere. E adevărat că poate am avut și un avantaj pentru că la acea negociere am fost reprezentantul tuturor primarilor de municipiu din Oltenia. Așa cum se procedează de fiecare dată, mi-am tras spuza pe turta mea. Interesul meu era ca municipiului Târgu Jiu să poată beneficia de o sumă însemnată, iar suma să nu fie repartizată în funcție de numărul de locuitori. Asta am obținut la negocieri, ca repartiția fondurilor să se facă pe un alt criteriu, adică să se țină cont de nivelul anterior al atragerii fondurilor europene. Este o normalitate, pentru că noi, în exercițiul 2014-2020, am primit suplimentar. Am avut contractate proiecte de 160 de milioane de euro și am primit suplimentar de la nivelul regiunii  Oltenia încă 10 milioane de euro. De data aceasta vorbim de 115 milioane de euro pentru municipiul Târgu Jiu. Nu mai avem altceva de făcut decât să pregătim proiecte pentru a acoperi în integralitate suma de 115 milioane de euro”.

  Priorități

  Bugetul a fost împărțit pe capitole. Spre infrastructură va merge suma cea mai mare. “Banii vor fi în primul rând pentru infrastructura rutieră. Ne-au dat posibilitatea ca pe viitoarea Axă de finanțare să putem finanța tot ce înseamnă străzi sau pasaje subterane. Astăzi Târgu Jiul are 3 proiecte în zona ultracentrală, cele 3 pasaje subterane de la Liceul Tudor, de la Parângu și de la Piața Mare. Fiecare dintre aceste proiecte sunt evaluate la 5 milioane de euro. Le-am prins pe viitoarea Axă de finanțare 2020-2027. După introducerea noii rețele de transport, avem prinsă în această finanțare europeană reabilitarea tuturor străzilor din municipiul Târgu Jiu”,  mai transmis primarul.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: