spot_img
20.2 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 21, 2023
Altele
  AcasăActualitateConducerea UCB îl bagă pe Marcel Romanescu în Comisia de Etică

  Conducerea UCB îl bagă pe Marcel Romanescu în Comisia de Etică

  Conducerea executivă a Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu nu mai tolerează declarațiile primarului Marcel Romanescu. Potrivit oficialilor, edilul riscă să fie sancționat pentru declarațiile făcute în spațiul public, care aduc prejudicii de imagine Universității.

  Printr-un comunicat de presă UCB Târgu Jiu îi aduce la cunoștință profesorului universitar Marcel Romanescu că face obiectul unei analize în Comisia de Etică a UCB. “Conducerea executivă a Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu se dezice de comportamentul neacademic, chiar grobian al lui Marcel Romanescu. Asemenea acte de conduită ale unui conferențiar universitar generează grave prejudicii de imagine, diminuând prestigiul instituției noastre, mai ales că persoana   implicată este și primarul în funcție al Municipiului Târgu Jiu. Conducerea executivă va solicita învestirea Comisiei de Etică pentru investigarea acestor fapte reprobabile, mai ales că Marcel Romanescu nu este la prima abatere de acest gen”, se arată în comunicatul transmis.

  Politică fără școală!

  În același comunicat, candidatul Pro România la Primăria Târgu Jiu, fostul rector al UCB, Luminița Popescu este atenționată că folosește imaginea universității pentru a-și face campanie electorală. “Totodată, conducerea executivă nu este de acord cu afirmațiile hazardate ale candidatului Luminița Georgeta Popescu cu privire la aplicarea unui proiect al Univesității într-un eventual mandat de primar pe care speră să-l câștige. Acel proiect a fost realizat de o echipă de cadre didactice și cercetători din cadrul UCB și nu poate fi însușit de o singură persoană pentru a câștiga notorietate electorală. UCB interzice tuturor candidaților să folosească numele Universității, proiectele sau realizările instituției pentru a se promova electoral. Ne exprimăm surprinderea cu privire la afirmațiile candidatului Luminița Georgeta Popescu în legătură cu utilizarea în construcții a cenușii de la termocentrale, despre care, într-un articol publicat în 2012, doamna  Luminița Georgeta Popescu scria că ar conține UNIVERSITATEA „CONSTANTIN BRÂNCUŞI” DIN TÂRGU-JIU-Comunicat de presă elemente periculoase pentru sănătatea   omului (arsenic, mercurc, cadmiu, plumb). Păstrând neutralitate în campania electorală, comunitatea Universității nu poate rămâne indiferentă față de exemplele de genul celor de mai sus”, au mai transmis oficialii UCB.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  1. Ce va mirați atât și va mai dați și indignați, voi, profesorii lui pește de la UCB! Că Romanescu, conferențiar ziceți voi și cealaltă poama v-ar face de ras? ASTIA SUNTETI! CONFERENȚIAR, SAU ALTCEVA, ZERO!

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: