spot_img
24.7 C
Târgu Jiu
marți, septembrie 26, 2023
Altele
  AcasăActualitateA.B.A Jiu avertizează: “Scăldatul interzis în Jiu”

  A.B.A Jiu avertizează: “Scăldatul interzis în Jiu”

  Având în vedere creşterea temperaturilor şi odată cu aceasta  tentaţia cetăţenilor de a se scălda, Administraţia Bazinală de Apă Jiu  Craiova anunţă că este interzisă îmbăierea în apele curgătoare, acestea neîndeplinind condiţiile pentru a fi folosite în acest scop.

  Precizăm că  Administraţia Bazinală de Apă Jiu a luat de mult timp măsuri  în privinţa atenţionării înotului în râul al cărui nume-l poartă instituţia.

  Pentru a conştientiza populaţia de riscul pe care şi-l asumă dacă se scaldă în apele Jiului – expunere la îmbolnăvire şi înnec – “A.B.A «Jiu» Craiova a amplasat pe malul râului Jiu plăcuţe cu «Scăldatul interzis». Din pacate ne confrontăm în fiecare an cu furtul acestor plăcuțe. Drept urmare facem apel încă odata către cetățeni să țină cont de avertismentele înscrise pe plăcuțe și să nu se aventureze la scăldat în apele Jiului.

  „Suntem conştienţi  că  panourile de avertizare nu sunt de ajuns pentru a-i opri pe cetăţeni să facă o baie în Jiu. Subliniem faptul că râul Jiu nu-i loc amenajat pentru scăldat, chiar dacă zeci de oameni care nu respectă interdicţia vin zilnic să înoate aici. Este cunoscut faptul că scăldatul în locuri neamenajate corespunzător determină și riscuri majore pentru sănătate pe lângă pericolul de înec. De aceea vă rugăm  Respectaţi avertismentul!“.

  La nivel național, autoritățile de sănătate publică au identificat 50 de zone de îmbăiere. 49 sunt localizate la Marea Neagră (de la Gura Portiței la Vama Veche), iar una este în orașul Tulcea (lacul Ciuperca).

  Autoritățile de sănătate publică sunt instituțiile publice ale statului care monitorizează, exclusiv din punct de vedere bacteriologic, calitatea apelor de îmbăiere. Ministerul Sănătății publică anual raportul acestor zone, afișat pe site-ul Agenției Europene de Mediu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: