spot_img
16.3 C
Târgu Jiu
miercuri, septembrie 27, 2023
Altele
  AcasăActualitateA fraudat concursul dar va ocupa postul cel mare! Vezi cum este...

  A fraudat concursul dar va ocupa postul cel mare! Vezi cum este posibil!

  Metodologia privind organizarea și desfășurarea concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat a fost atât de bine gândită de oficialii din Ministerul Educației încât un candidat prins fraudând a putut fi promovat pe o funcție de conducere. Este cazul directorului de la Liceul „Henri Coandă” care a încercat să înșele comisia de examen, la proba competențelor digitale, însă, a fost dat de gol de un document descărcat din mail datat cu un antet. În ciuda celor întâmplate bărbatul va conduce frâiele unui liceu din Târgu Jiu, începând cu data de 17 ianuarie, pentru că modul de desfășurare al concursului nu prevede sancțiuni pentru cei care fraudează proba de interviu.

  Profesorul care a fost prins trișând la concursul pentru desemnarea directorilor școlari din Gorj va ocupa, peste câteva zile, funcția de conducerea din fruntea Liceului „Henri Coandă” din Târgu Jiu. Numirea pe post a fost posibil deoarece candidatul promovase deja examenul pentru o altă funcție. Cum metodologia a permis unui candidat să opteze pentru mai multe șanse, persoana în cauză și-a încercat norocul pentru funcția de director la mai multe unități de învățământ. A trișat la una, a câștigat la alta. Conducerea Inspectoratului Școlar susține că, legal, profesorul nu a încălcat regulamentul de concurs.

  „A intrat în propria adresa de mail și și-a copiat un document. Comisia și-a dat seama pentru că documentul avea antetul școlii pentru care candidatul concura. A fost prins și nu a fost punctat la această probă dar nu a fost nici descalificat, pentru că metodologia nu prevedea o sancțiune pentru fraudarea unei probe de interviu. Am purtat discuții cu responsabilii din Ministerul Educației și ne-au transmis că nu și-au imaginat că o probă de interviu putea fi fraudată. Respectivul candidat promovase deja o altă probă de interviu pentru altă funcție de director, într-o altă unitate de învățământ. Această probă nu a fost fraudată motiv pentru care din data de 17 ianuarie va conduce unitatea respectivă”, a transmis inspectorul școlar Dana Constantinescu.

  Noi reguli

  În ceea ce privește organizarea acestor concursuri, pe viitor vor fi stabilite noi reguli. „Conforma metodologiei de concurs nu există termenul de fraudă la proba de interviu. Deci nu putem spune că a fraudat, din acest motiv nu a fost eliminat din concurs, doar că nu a fost punctat la această probă. Se va modifica metodologia de concurs”, au mai transmis oficialii.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: