spot_img
15.6 C
Târgu Jiu
duminică, octombrie 1, 2023
Altele
  AcasăPoliticNicio veste pentru CE Oltenia. „Vrem să știm pașii ce vizează această...

  Nicio veste pentru CE Oltenia. „Vrem să știm pașii ce vizează această companie”

  Noul an a început cu incertitudini pentru Complexul Energetic Oltenia. Soarta companiei este încă neclară, în această lună fiind așteptat și un răspuns din partea Comisiei Europene cu privire la planul de restructurare al companiei. Liderul PSD Gorj, deputatul Mihai Weber, susține că a purtat discuții cu ministrul Energiei Virgil Popescu pentru a afla în ce direcție se îndreaptă compania.

  „Eu sper să avem vești bune pentru că pe toți ne interesează ca această unitate să aibă viitor. Fiind vorba la mijloc, până la urmă, despre soarta județului trebuie să îi acordăm maximă atenție. Am avut discuții și cu partenerii de coaliție pe această temă. Vom susține oameni competenți, cu experiență profesională, și în Directorat și în Consiliul de Supraveghere pentru a avea un viitor.  Am avut o discuție și cu ministrul energiei pe tema planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia. Vrem să știm pașii ce vizează această companie”, a declarat deputatul Mihai Weber.

  Povara CE Oltenia, certificatele verzi

  În privința plății certificatelor verzi, deputatul susține că sunt căutate soluții. „Povara certificatelor verzi este cea mai apăsătoare pentru CE Oltenia. Să sperăm că prețul va fi unul acceptabil pentru că la valoarea care a fost atinsă pe finalul anului trecut este imposibil de a fi achitate din surse proprii de către orice societate economică. Nu e posibil ca această greutate fiscală să reprezinte chiar și 80% din cifra de afaceri a unei companii. Aici trebuie intervenit, trebuie găsite soluții. Singur, trebuie purtat un dialog amplu și în cadrul Comisiei Europene pentru că nu e normal să se speculeze anumite creșteri nejustificate pe seama acestor prețuri. Totodată, este foarte important ca parte din acești bani dați pe certificatele de CO2 să se reîntoarcă în țara de proveniență”, a mai transmis parlamentarul de Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: