spot_img
25.5 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iunie 15, 2024
Altele
  AcasăActualitateAsociațiile pentru protecția animalelor vor acționa în instanță Consiliu Local Târgu Jiu

  Asociațiile pentru protecția animalelor vor acționa în instanță Consiliu Local Târgu Jiu

  Aderarea municipiului Târgu Jiu la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Serviciul județean pentru ocrotirea animalelor fără stăpân“, din județul Hunedoara, va fi contestată imediat de către asociațiile de protecție a animalelor.

  „Imediat după ce va fi aprobat proiectul, atât Asociația „Pro Animals“, cât și alte asociații de protecție a animalelor din țară, vor acționa în instanța de contencios administrativ și o să sesizăm și Instituția Prefectului, pentru ca hotărârea să fie anulată. O să demonstrăm în instanța de judecată ilegalitatea acestei aderări. Transportul câinilor dintr-o localitatea în alta nu este o cale legală. “, a spus Carmena Șerbănoiu, președintele Asociației „Pro Animals“, care a mai precizat că se va solicita mai întâi emiterea de către instanța de judecată a unei ordonanțe președințiale.

  Potrivit primarului municipiul Târgu Jiu, câinii fără stăpân vor sta 14 zile în padocul din Târgu Jiu, după care vor fi duși în adăposturi din județul Hunedoara.

  „Sunt metode modalități umane și civilizate“

  Față de Asociația din Hunedoara la care vrea să adere și Primăria Târgu Jiu au fost depuse multe plângeri pentru eutanasieri nejustificate, iar în urmă cu trei ani Consiliul Județean Hunedoara a ieșit din această asociere, din cauza unor nereguli financiare.
  Carmena Șerbănoiu susține că în toate orașele au dat rezultate metodele civilizate de gestionare a câinilor fără stăpân:

  „Vom demonstra că nu metodele extreme rezolvă problema câinilor fără stăpân. Sunt modalități umane și civilizate: sterilizarea în masă, microciparea, recensământul tuturor câinilor, informarea cetățenilor și educația.
  Sunt convinsă că, împreună cu instituțiile statului, vom reuși să schimbăm mentalități, să schimbăm imaginea orașului cu privire la gestionarea acestei activități într-un mod benefic, atât pentru oameni cât și pentru animale“.

  Inițiative pentru construcția de padocuri

  Președintele Asociației „Pro Animals“ susține că amenajarea unui padoc cu o capacitate mult mai mare față de cel actual, unde să fie duși câinii aflați pe străzi, poate să rezolve problema:

  „Construirea unui adăpost cu o capacitate mult mai mare față de cel actual va fi utilă pentru rezolvarea situației câinilor fără stăpân. În acest sens, a fost depus un proiect de hotărâre de Consiliu Local, de către domnul consilier Eduard Lădaru, de construire a unui adăpost cu o capacitate de 3.000 de locuri în zona Vădeni, în afara orașului. Sper ca autoritățile să dea curs acestei inițiative.
  De asemenea, anul trecut, un om de afaceri german, mare iubitor de animale, și-a oferit ajutorul pentru construirea unui adăpost pentru câinii fără stăpân cu o capacitate de 5.000 de locuri. A înaintat o scrisoare Primăriei Târgu Jiu.
  Era dispus să cumpere inclusiv terenul. Omul de afaceri nu a primit niciun răspuns din partea Primăriei Târgu Jiu.”

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  1. Ia luați voi atunci de prin c..a.m ,vadeni centru și minerilor unde sunt haite de câte 10.poate e nevoie sa muște pe vreun copil doamne ferește k sa înțelegem k trebuie luați de pe străzi!

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!