spot_img
15.8 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 22, 2024
Altele
  AcasăActualitateAviz pentru încă o fabrică de peleți la Crasna

  Aviz pentru încă o fabrică de peleți la Crasna

  Încă o fabrică de peleți și brichete va fi construită în comuna Crasna. În ultimele luni, au fost obținute avize de la autoritățile de mediu pentru alte 4 spații pentru producția de peleți și brichete, în diferite comune din județ, între care și la Crasna.

  De data aceasta, documentația depusă la Agenția pentru Protecția Mediului Gorj propune construirea unui spațiu de producție în localitatea Drăgoiești.

  „Agenția pentru Protecția Mediului Gorj anunţă publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare: nu se supune evaluării impactului asupra corpurilor de apă, nu se supune evaluării adecvate și nu se supune evaluării impactului asupra mediului în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului, pentru proiectul ”Construire spațiu pentru producție peleți și brichete”, propus a fi amplasat în comuna Crasna, satul Drăgoiești, titular S.C. ACC AGATPRAIM PROD S.R.L.. Proiectul deciziei de încadrare şi motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul APM Gorj din municipiul Târgu Jiu, str. Unirii, nr.76, în zilele de luni-vineri, între orele 09,00-14,00”, conform Agenției pentru Protecția Mediului Gorj.

  Pentru producția de peleți, este nevoie de cantități mari de rumeguș și resturi de material lemnos. În Gorj sunt multe exploatații forestiere și întreprinzători care se ocupă cu prelucrarea lemnului. Este vorba de gaterele unde se produc scânduri și alte materiale rezultate în urma prelucrării buștenilor. Peleții reprezintă un combustibil eficient pentru producerea agentului termic. Este mai ieftin decât gazele naturale și poate reduce costurile cu încălzirea.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: