spot_img
1.1 C
Târgu Jiu
luni, decembrie 4, 2023
Altele
  AcasăActualitateBani doar pentru școli, grădinițele nu există?

  Bani doar pentru școli, grădinițele nu există?

  Preșcolarii din Târgu Jiu au fost uitați de autorități. Cu doar o săptămână înainte ca grădinițele să-și deschidă porțile, directorii de unități acuză că nu au primit niciun sprijin de la cei în măsură să o facă. Primarul Municipiului Marcel Romanescu susține că de grădinițele din oraș răspunde Inspectoratul Școlar însă conducerea ISJ afirmă că nu are abilități în ceea ce privește dotarea acetora cu materiale sanitare sau pe linie de IT.

  Mai mulți directori de grădinițe din Târgu Jiu s-au plâns că spre deosebire de cei care conduc școlile, ei trebuie să facă rost din resurse proprii de materiale de dezinfecție. Sunt cazuri în care unitățile au rămas fără sumele necesare achitării facturilor la încălzire pentru viitorul sezon rece deoarece banii s-au dus pe recipiente și soluții de dezinfecție dar și alte alte investiții de reabilitare a grupurilor sanitare. “Am trimis numeroase adrese, nu am primit niciun răspuns. Ni s-a adus la cunoștință că trebuie să ne gospodărim cum putem. Nu am cerut mare lucru doar strictul necesar, însă degeaba! Folosim foarte mult dezinfectant. Trebuie să dezinfectăm tot, de la jucării, la scaune, mese, paturi, saltele, spații de joacă, absolut tot ce poate fi atins de copil. Avem personal îmbătrânit cu diverse afecțiuni medicale, nu și-a pus nimeni problema, dacă ies la pensie cum îi înlocuim? Din fericire, părinții sunt cei care vin, ca de fiecare dată, în sprijinul nostru. Am beneficiat de mobilier prin intermediul sponsorizărilor”, se arată într-o scrisoare ajunsă la redacție sub protecția anonimatului.

  Bani doar pentru școli

  Primarul Marcel Romanescu recunoaște că banii împărțiți recent unităților de învățământ nu vizează și pe cei mai mici dintre învățăcei. Preșcolarii sunt în grija Inspectoratului Școlar, susține oficialul. “Acolo este un alt regim. Grădinițele sunt sub tutela IȘJ, nu sub tutela Primăriei Municipiului Târgu Jiu. Este o diferență, pentru că școlile sunt cu predare, iar grădinițele funcționează după un alt regim. Am luat în considerare în primul rând necesitățile imediate ale unităților de învățământ din Târgu Jiu. Așa cum bine știți, am repartizat un milion de lei din fondurile proprii pentru unitățile de învățământ, ca procesul educațional să se desfășoare fără niciun fel de probleme începând cu data de 14 septembrie. În privința grădinițelor, mai ales că sunt sub tutela IȘJ, sperăm să se găsească cele mai bune soluții. Pe noi ne interesează în acest moment, mai ales pentru clasele unde se desfășoară ore și unde se predau lecții, să avem dispozitivele necesare în așa fel încât să nu avem probleme pe perioada imediat următoare. Aici este vorba despre repartiția pe care Primăria a făcut-o pentru achiziționarea de calculatoare, de camere de filmat sau alte dispozitive care pot asigura buna desfășurare a cursurilor din unitățile de învățământ. Până în momentul de față, nu știu să existe probleme. La Primărie nu am avut decât anumite solicitări cărora le vom da curs după rectificarea care se va face de la nivel central. Eu sunt sigur că nu sunt motive ca părinții să fie îngrijorați. Luni dimineață am avut o discuție și cu domnul director al Direcției de Patrimoniu și nu vor fi probleme”, a declarat primarul Marcel Romanescu.

  ISJ fără abilități

  Pe de altă parte Inspectoratul Școlar aruncă mingea în curtea primăriei. Maria Cochină susține că primarul i-ar fi trasmis că s-a ocupat și de acest segment. “Inspectoratul Școlar Județean asigură numai serviciile privind formarea și dezvoltarea intelectuală a copiilor. În ceea ce privește partea cealaltă, mai puțin avem abilități. O să studiem și noi problema și o să vedem despre ce este vorba în ceea ce privește grădinițele. În ședința de data trecută, am înțeles că se dăduseră finanțările necesare pentru toate unitățile de învățământ de la nivelul Târgu Jiului. O să încercăm să vedem despre ce este vorba și o să soluționăm și problema aceasta cu mijloacele pe care le găsim din punct de vedere legal”, a transmis Maria Cochină, inspectorul general al ISJ Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: