spot_img
1.7 C
Târgu Jiu
luni, decembrie 11, 2023
Altele
  AcasăActualitateCentura Municipiului Târgu Jiu, tot mai scumpă

  Centura Municipiului Târgu Jiu, tot mai scumpă

  Costuri mai mari pentru realizarea centurii ocolitoare a Municipiului Târgu Jiu. Investiția a fost majorată cu 30% din cauza noilor costuri. Chiar și așa autoritățile din Târgu Jiu sunt optimiste și spun că lucrarea va fi gata în 2021.

  Primarul Marcel Romanescu susține că a purtat noi discuții referitoare la reluarea lucrărilor la centura ocolitoare a Municipiului Târgu Jiu.  “La Centura ocolitoare nu mai sunt promisiuni, sunt lucruri certe. Chiar luni dimineață am avut o discuție cu domnul prim-ministru Ludovic Orban. Urmează ca în zilele următoare să se semneze, la Târgu Jiu, contractul cu firma care a câștigat licitația pentru reluarea lucrărilor. CNAIR a renunțat la calea de atac pe care putea să o folosească, iar hotărârea pronunțată la prima instanță, unde singura societate care a participat a avut câștig de cauză, a rămas definitivă și după parcurgerea celor 15 zile. Am discutat săptămâna trecută chiar cu directorul general al companiei care execută această lucrare. Este o companie foarte mare, care a mai avut lucrări de foarte bună calitate pe raza județului Gorj. Pot să dau ca exemplu drumul de sub munte și drumul Târgu Jiu-Râmnicu Vâlcea. Mi-a garantat că imediat după ce semnează contractul cu CNAIR va intra pe lucrări. Organizarea de șantier este deja făcută dinainte de semnarea contractului, la punctul de lucru de la Iezureni. Societatea și-a adus toate utilajele pentru ca din această toamnă să poată interveni de urgență pe Centură”, a transmis edilul.

  Sume mai mari dar asigurate

  Valoarea inițială a investiției a fost majorată. Marcel Romanescu susține că nu sunt motive de îngrijorare din moment ce licitația a avut loc. Guvernul va asigura noua diferență de bani. “Din 2017 până în prezent, lucrarea a fost sistată. S-a reluat licitație pe o valoare majorată cu 30% față de valoarea inițială rămasă de executat. Comisia de licitații a anulat ulterior licitația, pentru că societatea nu ar fi îndeplinit toate condițiile, dar instanța a hotărât altceva. Că societatea a îndeplinit toate condițiile și că poate să se apuce de această lucrare. Este vorba despre un an de zile. Până în decembrie 2021, lucrarea trebuie finalizată în totalitate. 70% din lucrare este finanțată prin fonduri europene. Potrivit Axei de finanțare 2014-2020, anul 2021 trebuie să fie ultimul an. Este un an de grație pe care Comisia Europeană îl acordă pentru toate lucrările efectuate cu fonduri europene pe această Axă. Pe calculele pe care și le-au făcut, compania se va încadra. Fiind o societate puternică și având experiența altor lucrări, e posibil să avem parte chiar de o surpriză plăcută, iar lucrarea să fie finalizată înainte de termenul prevăzut în contract. Guvernul va suporta diferența de 30% din sumă. S-au constatat inadvertențe între proiectul inițial și ceea ce trebuia executat. Suma este deja prevăzută în bugetul de stat, pentru că altfel nu se putea organiza licitația. Mai mult decât atât, deși nimeni nu credea, suntem într-o fază avansată și cu realizarea planurilor parcelare de pe Centură. Este o firmă din Timișoara, care de data aceasta nu a mai dat chix. Știți că au fost organizate trei licitații cu trei societăți diferite. În 2017, când am ajuns primar, nu aveam nici măcar un plan parcelar, deși procedura trebuia terminată în 2016. Termenul de finalizare este mai anul viitor”.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: