spot_img
24 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iulie 20, 2024
Altele
  AcasăActualitateBărbatul care a protestat pe acoperișul sediului ITM s-a ales cu două...

  Bărbatul care a protestat pe acoperișul sediului ITM s-a ales cu două noi plângeri penale

  Bărbatul care a protestat pe acoperișul sediului Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj s-a ales cu două plângeri penale.

  „Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj, alături de funcționari publici din cadrul instituției, au înaintat două plângeri penale față de C.N., pentru săvârșirea infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată, incitare la ură sau discriminare, precum și tulburarea ordinii și liniștii publice, conform articolelor 322, 369, 371 din Legea 286/2009 republicată, cu modificările și completările ulterioare privind Codul Penal, sus-numitul fiind soțul reprezentantului legal al unui angajator sancționat contravențional de către inspectorii de muncă“, se arată într-un comunicat de presă al ITM Gorj.

   

  Bărbatul mai este cercetat și pentru ultraj

   

  Potrivit reprezentanților ITM Gorj, protestatarul mai este cercetat de organele judiciare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj.

  „Reiterăm faptul că Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj va sancționa nediferențiat angajatorii care încalcă legislația muncii în vigoare și va lua măsurile legale ce se impun împotriva persoanelor care încearcă să intimideze personalul din cadrul instituției și să prejudicieze imaginea acesteia”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

  Bărbatul a protestat în acest fel, pentru că soția sa, care deține un magazin alimentar în comuna Runcu a fost amendată cu suma de 5.000 de lei pentru că nu s-a prezentat la sediul ITM Gorj pentru clarificarea situației, în urma efectuării unui control.
  Alin Petre

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!