spot_img
30.2 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 23, 2023
Altele
  AcasăActualitateCase de avocatură pentru angajații și pensionarii CEO

  Case de avocatură pentru angajații și pensionarii CEO

  Săptămâna aceasta sunt programate noi discuții între sindicate din minerit și case de avocatură, pe tema aplicării Legii 197 din 2021. Astfel, Federația Națională a Muncii, condusă de Constantin Crețan, organizează joi, la Motru, o nouă întâlnire cu cabinetele de avocatură privind Legile 74 și 197. Se va discuta și despre recalcularea pensiilor.

  Minerii, energeticienii și foștii salariați din unitățile prestatoare sunt chemați să vină cu câte o copie după cartea de muncă, decizia de pensionare, carte de identitate și, eventual, adeverințe cu câștigurile obținute.

  „În programul Federației sunt incluse și zonele Seciuri, Albeni, Alunu, Fărcășești, Bâlteni, Urdari, Rovinari, Drăguțești, Mătăsari, Dragotești. Relații și amănunte se pot obține între orele 8:00 – 20:00, la numărul de telefon 0728.39.65.72. Nu este pentru prima dată când au loc astfel de întâlniri. Organizațiile noastre sindicale mijlocesc astfel de discuții între beneficiari și avocați. Beneficiari sunt atât angajații Complexului Energetic Oltenia, cât și pensionarii. Unii se confruntă cu probleme în ceea ce privește documentele pentru pensionare, iar ceilalți sunt interesați să le fie recalculate pensiile. Cel mai probabil se va ajunge la instanța de judecată și există case de avocatură specializate pe astfel de spețe. Oamenii au posibilitatea, dacă doresc, să obține pe cale judecatorească ceea ce nu primesc pe cale administrativă. Este dreptul lor, după ani de muncă în condiții speciale. Nu este vina oamenilor că angajatorul și chiar sindicatele și-au bătut joc de ei și le-au luat drepturile, sau nu le-au achitat contribuțiile. Legea 197 este foarte clară și poate fi aplicată, însă de cele mai multe ori se va ajunge la instanța de judecată”, a declarat președintele Federației Naționale a Muncii, Constantin Crețan.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: