spot_img
17.8 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 13, 2024
Altele
  AcasăActualitateCEO vinde energie electrică la prețuri ridicate

  CEO vinde energie electrică la prețuri ridicate

  Complexul Energetic Oltenia (CEO) reușește să vândă în continuare energie electrică la prețuri ridicate.

  CEO a scos la vânzare, în urmă cu două zile, pe piața de contracte bilaterale a OPCOM, opt pachete de energie electrică, cu livrare bandă în perioada 1 ianuarie-31 decembrie 2023. 10 MW bandă pentru patru pachete, și câte 5 MW bandă pentru alte patru, în total 60 MW cu livrare în tot anul 2023.

  Ca și în licitațiile trecute, CE Oltenia a solicitat un preț de 900 lei/MWh. A vândut tot ce a scos la vânzare, la prețuri în jurul pragului de 1.000 de lei/MWh. Cumpărători au fost furnizori mari, de fiecare dată. Tinmar Energy și-a adjudecat cele patru pachete mici, de 5 MW și două pachete de 10 MW, iar E.On Energie două pachete de 10 MW. Prețurile obținute de CE Oltenia au variat între 993 de lei/MWh (plătiți de Tinmar) și 1.017 lei/MWh, plătiți de E.On.

   

  Impozit suplimentar de 80%

   

  Ultima licitație pe această platformă a avut loc la începutul lunii, când a scos la vânzare aceeași cantitate, 60 MW bandă pe tot anul viitor, împărțiți în șase pachete, tot cu 900 de lei. A vândut și atunci tot, la prețuri cuprinse între 915 și 970 de lei/MWh.

  În primul trimestru din anul 2023, compania va plăti acel impozit suplimentar de 80% pe prețurile care depășesc 450 de lei/MWh, dar, cum din baza de calcul a impozitului se scad costurile cu emisiile de C02, o mare povară pentru companie, astfel că sumele plătite drept impozit nu vor fi foarte mari.

  Complexul Energetic Oltenia este unul dintre cei mai mari producători de energie electrică din România, controlat de stat.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: