spot_img
8.1 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 18, 2024
Altele
  AcasăHeadlinesUPDATE Ion Călinoiu a fost reținut. Ce acuzație i se aduce

  UPDATE Ion Călinoiu a fost reținut. Ce acuzație i se aduce

  Ion Călinoiu, fostul președinte al Consiliului Județean Gorj  a fost reținut pentru 24 de ore. Acuzația care i se aduce acestuia este de mărturie mincinoasă în dosarul Ydail.

  Consiliul Județean Gorj a atribuit în trecut, un contract de întreținere de drumuri județene societății controlate de către senatorul Ion Iordache de la Forța Dreptei, fost PNL.

  „La data de 13 aprilie, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au reţinut pentru 24 de ore şi introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Gorj, un bărbat, de  67 de ani, din municipiul Târgu-Jiu, bănuit de săvârşirea infracţiunii de mărturie mincinoasă.
  Din cercetările efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că persoana în cauză nu a declarat organelor de cercetare penală tot ceea ce cunoştea cu privire la modalitatea de evaluare a ofertelor privind achiziţia publică, având ca obiect «Lucrări şi servicii de reparare şi întreţinere drumuri judeţene aflate în administrarea judeţului Gorj», în perioada 2015-2019,  prin prisma propunerilor tehnice, ce au avut influenţă în propunerea financiară şi desemnarea câştigătoare a ofertei depuse de o asociere de societăţi comerciale, aspecte esenţiale cauze.
  Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a bărbatului“, se arată într-un comunicat al Poliţiei Gorj.

  Procurorii au mai făcut, în trecut o serie de rețineri, în acest dosar penal deoarece Consiliul Județean a decontat o serie de lucrări despre care oamenii legii spun că nu au fost executate în realitate.

  Călinoiu este în prezent consilier județean și conducere un serviciu la Aparegio.

   

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: