spot_img
30.3 C
Târgu Jiu
joi, iulie 25, 2024
Altele
  AcasăActualitateCondițiile polonezilor pentru a investii la Târgu Jiu

  Condițiile polonezilor pentru a investii la Târgu Jiu

  Investitorii polonezi care aveau în plan să investească la Târgu Jiu au reluat discuțiile cu autoritățile locale. Responsabilii societății cu capital străin doresc să știe ce beneficii ar avea dacă cheltuiesc 70 de milioane de euro pentru ridicarea halelor în orașul lui Brâncuși. Autoritățile spun că preferă concesionarea terenurilor ce au stârnit interesul investitorilor, o licitație urmând să aibă loc în acest sens.

  “Încercăm să găsim o soluție care să le convină și investitorilor și nouă. Ar fi soluția concesiunii sau superficiei, după o licitație pe care dorim să organizăm în aceea zonă. A rămas că ne vor trimite o adresă, în care să clarificăm acestea aspecte în perioada imediat următoare, urmând ca în jurul datei de 15 august reprezentanții companiei poloneze să se deplaseze, din nou, la Târgu Jiu. Nu este nimic bătut în cuie, la prima întâlnire reprezentanții societății doreau să achiziționeze acel teren de 22 de hectare. De această dată le-am oferit și această posibilitate, de concesiune. La această procedură de licitație se poate prezenta orice societate care poate achita acel tarif minimal, 0,09 euro pe metru pătrat pe lună/concesiune sau 12 euro pe metru pătrat pentru vânzare”, a transmis Marcel Romanescu.

  100-1500 de locuri de muncă

  Primarul recunoaște că își luase gândul de la această posibilă investiție dar că acum este optimist. Investitorii se tem că legislația națională i-ar putea dezavantaja. “Valorile pe care doresc să le investească la nivelul Municipiului Târgu Jiu sunt foarte mari. Este vorba de 70 de milioane de euro, pentru un parc de 50 de hectare de sere și ne întrebau, e adevărat e o întrebare fără răspuns, “ați putea să ne garantați că pentru următorii 25 sau 30 de ani, că legislația în România nu se modifică?”. Prin contract noi putem să garantăm ceea ce depinde de noi, ca autoritate publică locală, dar nu putem vorbi de legislația națională. Acolo sunt alte entități care se ocupă de modificările pe lege. Eu mă bucur că a rămas această legătură. Sincer, la un moment dat îmi pierdusem speranța, pentru că a fost o lună de zile în care nu am mai dat nici un semn de viață. De data aceasta am discutat pe o rețea de comunicare cu reprezentanții din Polonia și a rămas că la adresa pe care ne-o vor înainta să dăm un răspuns în care să le clarificăm foarte bine ce presupune superficia pe acel teren și care ar fi avantajele pe care am putea noi să le oferim unei societăți care vine și investește 70 de milioane de euro în Târgu Jiu și creează undeva la 1000 -1500 de locuri de muncă”, a mai declarant primarul Municipiului Târgu Jiu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!