spot_img
16.1 C
Târgu Jiu
luni, octombrie 2, 2023
Altele
  AcasăActualitateContract important semnat de Primăria Târgu Jiu

  Contract important semnat de Primăria Târgu Jiu

  Contract important semnat pentru Municipiul Târgu Jiu. Autoritățile locale anunță că s-au semnat un proiect de vizează trei mari investiții în oraș. Este vorba despre două pasaje pietonale și amenajarea unor zone verzi în municipiu.

  Primarul Marcel Romanescu susține că a semnat contractul de finanțare dintre Ministerul Dezvoltării și Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia și că în curând va fi scoasă la licitație proiectarea acestor mari investiții.
  „Pasajele pietonale subterane (din intersecțiile de la Piața Centrală, magazinul Parângul și Colegiul Național „Tudor Vladimirescu”), amenajarea Grădinii Publice (Parcul Municipal) și amenajarea aleii centrale din parc, cea din zona operelor lui Constantin Brâncuși, sunt investiții care tocmai au devenit certe!
  A fost semnat contractul de finanțare dintre Ministerul Dezvoltării și Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia prin care se asigură sumele necesare pentru proiectele partenerilor, în cazul de față fiind vorba și de Primăria Municipiului Târgu Jiu, care a propus cele trei proiecte menționate.
  Aproape 2,5 milioane lei se alocă pentru servicii de proiectare în acest caz.
  Acest lucru înseamnă că, în curând, vom organiza licitații pentru realizarea proiectării, urmând ca ulterior să primim finanțarea necesară executării lucrărilor.
  Sunt bani europeni care continuă să vină la Târgu Jiu și care sunt destinați exclusiv modernizării municipiului. Pentru exercițiul financiar precedent, sumele au fost deja alocate și proiectele s-au pus în mișcare. Avem deja investiții realizate (cum ar fi Grădinița „Mihai Eminescu”), altele în curs de realizare, precum modernizarea transportului în comun (primele troleibuze vin de luna viitoare) sau modernizarea iluminatului public în cazul căruia au debutat recent lucrările. În anii ce urmează vom profita de toate finanțările extrabugetare pe care le putem accesa pentru a transforma, așa cum ne-am propus, municipiul Târgu Jiu în întregime”, a transmis primarul Marcel Romanescu.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: