spot_img
25 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iunie 15, 2024
Altele
  AcasăActualitateContract semnat pentru reabilitarea infrastructurii Transloc

  Contract semnat pentru reabilitarea infrastructurii Transloc

  Primăria Târgu Jiu a semnat contractul pentru modernizarea infrastructurii transportului în comun din oraș. Este vorba despre o investiție de 12 milioane de euro care trebuie implementată până la finalul anului 2023. Proiectul prevede schimbarea, în totalitate, a infrastructurii actuale dar și dotări, pe stații, de ultimă generație.

  Primarul Municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu susține că acest proiect amplu vine să completeze investițiile realizate pe domeniul transportului public în comun. “Este un proiect de 12 milioane de euro. Vorbim de 27 de km de fir de contact, 700 metri de rețea nouă, din zona Săvinești până în zona Mall. Se va extinde sistemul pe baza de troleibuze. Vorbim de 40 de stații noi, stații dotare cu tehnologie de ultimă generație, de amenajarea bazelor din incinta Transloc, inclusiv sediul. Mai avem în proiect și reabilitarea stației de redresare. Acest proiect este complementar cu proiectul pentru achiziționarea a unor noi 15 autobuze din care șase cu autonomie. Vorbim de un parc auto, la sfârșit de 2023, format din 35 de troleibuze noi. Nu este primul proiect cu societate UTI, am avut o colaborare foarte bună și sunt sigur că vor face eforturile necesare că în decembrie 2023 acest proiect să fie finalizat”, a transmis edilul.

  Restricții de circulație

  Lucrarea va fi efectuată de un ansamblu de firme, patru la număr. Liderul asocierii este societatea UTI. Reprezentantul firmei afirmă că se va lucra graficul stabilit în comun cu autoritățile. Pe perioada lucrărilor vor exista restricții de circulație. “Acest proiect este unul extrem de important pentru cetățeni, ne bucurăm că îl vor realiza noi. UTI este liderul asocierii din care fac parte alte trei firme. Am decis să participăm la această licitație doar cu firme românești, să arătăm că și noi, românii, putem face treabă bună. Ne bucurăm că avem șansa să facem această lucrare. Mai avem astfel de lucrări și în alte orașe. Vor exista și elemente de disconfort. Proiectul este unul complex. Vom bloca temporar o banda de circulație. Nu cred că vom avea vreo intervenție asupra termenului de finalizare al proiectului. Vrem sa realizăm cu echipa Primăriei Târgu Jiu un proiect ce poate fi pus în portofoliul lucrărilor noastre. Vom lucra pe bucăți pentru că publicul călător să nu aibă de suferit”, a transmis directorul UTI, Nicolae Ivan.

  Smart City

  Se va lucra atât în subteran cât și la suprafață. “Semnăm contractul de căpătâi pentru Municipiul Târgu Jiu. Este o bucată dintr-un întreg pentru că nu privim doar modernizarea transportului în comun ci trebuie să privim tot ce se întâmplă în oraș. Cei 186 de stâlpi metalici prezintă un risc avansat și vor fi înlocuiți în totalitate. Stațiile vor fi moderne, de ultimă generație cu informații privind traficul, se va putea stii frecventa vehiculelor, vor fi camere de monitorizare a cetățenilor, vorbim de siguranța cetățenilor. Vor fi lucrări în subteran și suprateran. Înlocuim, în totalitate, rețeaua din subteran. Stațiile de redresare vor fi echipate cu aparatură de ultimă generație. Foarte mulți bani vor merge în modernizarea atelierelor mecanice. Mergem pe ideea unui smart city, unui oraș verde”, a transmis directorul Marius Ionescu .

  În ciuda lucrărilor complexe, conducerea Transloc dă asigurări că noile troleibuzele nu vor fi trase pe dreapta. Au fost achiziționate 10 autobuze ce vor circula cu prioritate când situația o va cere. “Am avut o primă discuție cu domnul director Ivan. Vom stabili graficul de lucrări. Perioada de disponibilizarea a troleibuzelor va fi una extrem de mică. Am luat toate măsurile necesare pentru că cetățenii să nu simtă disconfortul acestui proiect”, a transmis directorul Transloc, Mihai Paraschiv.

  Schimbări pe linie rutieră

  Odată finalizat proiectul, circulația rutieră, din Târgu Jiu, va suferi modificări. Autoritățile au în plan să adopte măsurile marilor orașe, prima bandă urmând să fie folosită cu prioritate de mijloacele de transport în comun. “Banda dinspre trotuat va fi alocată transportului în comun. Asigurăm această prioritate în detrimentul autoturismelor. Dacă nu vom lua aceste măsuri, toate proiecte implementate pe mobilitate urbană nu vor avea așteptările scontate”, a mai declarat primarul Marcel Romanescu.

  Transloc

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!