spot_img
21.9 C
Târgu Jiu
miercuri, iulie 24, 2024
Altele
  AcasăActualitateDisperați de prețul combustibilului. ”Trecem pe biciclete!”

  Disperați de prețul combustibilului. ”Trecem pe biciclete!”

  Șoferii sunt îngroziți de scumpirile carburanților din ultima perioadă. Prețul la pompă a atins valori de speriat, oamenii afirmând că așteaptă ca guvernanții să se țină de cuvânt și să simtă la buzunar beneficiul reducerii accizei la carburant. Între timp, tot ce înseamnă transport public s-a scumpit, taximetriștii afirmând că rămân fără clienți.

  Coaliția de la guvernare a decis reducerea cu 50% a accizei la carburanți. Decizia vine într-o situația critică în care prețul mediu pentru un litru de benzină sau de motorină a sărit de 7 lei. Șoferii gorjeni nu își mai amintesc când au făcut ultima dată „plinul”. “Este crunt! Prețul la pompă a crescut foarte repede, într-un timp foarte scurt. Toate cresc, numai veniturile, nu! Am impresia că guvernanții își bat joc de noi, vor să vadă cât putem suporta. Dar nu e nimic, vin ele alegerile!”, a declarat un șofer.

  „Nu îmi amintesc când am făcut ultima dată plinul. Mă gândesc serios să scot bicicleta din garaj. O să revenim la timpurile pe care le credeam apuse, când transportul cu mașina era un lux. Nu avem ce face, trecem pe biciclete!”, a transmis un alt târgujian.

  Afectați de scumpirile la pompă sunt și taximetriștii. Aceștia susțin că merg pe pierderi. Nu pot ajusta prețurile de teamă că vor rămâne fără clienți. “E foarte greu. Prețurile au crescut fantastic. Nu cred că o creștere a tarifelor noastre ar rezolva problema. Orice majorare înseamnă un client în minus. Oamenii preferă să meargă pe jos și pe bună dreptate!”, a transmis un taximetrist.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!