spot_img
18.9 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iunie 3, 2023
Altele
  AcasăActualitateDouă localități gorjene, premiate de Ziua Mondială a Turismului

  Două localități gorjene, premiate de Ziua Mondială a Turismului

  Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, în parteneriat cu Consiliul Județean Gorj, Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului „Acasă la Brâncuși” și Asociația Profesională Patronală de Turism „Gorjul” au organizat la Târgu Jiu Ziua Mondială a Turismului. Două localități gorjene au fost premiate EDEN. 

  În cadrul evenimentului au fost lansate două rute turistice naționale, „Ruta Destinațiilor Turistice de Excelență EDEN” și Ruta „Merelor de Aur”.
  Prin acțiunea întreprinsă la nivel de UAT Gorj, alături de celelalte destinații din România, Tismana și Polovragi sunt cele două destinații turistice gorjene premiate EDEN. „Județul Gorj este o destinație unică în lume. Este locul unde Constantin Brâncuși a lăsat o moștenire unică. Ansamblul Brâncuși este pilonul central al existenței noastre, o moștenire care ne definește și ne personalizează pe harta lumii”, a transmis președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu.

  „E un eveniment care marchează Ziua Mondială a Turismului. Ne bucurăm că este sărbătorită și în România, cu autorități locale și oameni de turism. Scopul întâlnirilor este de a aduce și mai mulți turiști în România. Avem ce să le oferim!”, a declarat Luca Dumitru, Președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din România.

  Investiții și turism

  Primarul orașului Tismana, Narcis-Petre Remetea, susține că acest titlu va ajuta la dezvoltarea orașului.
  „De acum înainte, ORAȘUL TISMANA vă beneficia de o promovare cultural – turistică la nivel național și european, prin grija MINISTERULUI ANTEPRENORIATULUI ȘI TURISMULUI.
  Doresc să mulțumesc în nume personal domnului MINISTRU CONSTANTIN-DANIEL CADARIU pentru acordarea din nou a acestui statut orașului nostru, care va duce automat la promovarea și dezvoltarea turistică mult mai rapidă a ORAȘULUI TISMANA, prin atragerea de turiști și investitori”, a transmis primarul Remetea.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: