spot_img
21.5 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 22, 2023
Altele
  AcasăActualitateElevii de a VIII-a mai conștiincioși decât cei de liceu

  Elevii de a VIII-a mai conștiincioși decât cei de liceu

  Elevii de clasa a VIII-a au intrat în febra evaluărilor. Timp de două zile vor susține simularea examenului de Evaluare Națională. În prima zi de evaluări aproximativ 200 de școlari au chiulit.

  „A avut deja loc primul examen din cadrul simulării ce vizează Evaluarea Națională. La prima probă s-au înregistrat 2309 înscriși, s-au prezentat 2134 și am avut 175 de absenți. Mâine se va desfășura proba la matematică. Examenul s-a desfășurat normal, fără incidente. Absențele s-au înregistrat în special în centrele de evaluare din mediul rural. Rezultatele se vor afișa după doi aprilie”, a transmis inspectorul Nicolae Negrea.

  Activități remediale și în vacanță

  Pe de altă parte ministrul Sorin Câmpeanu a ieșit cu noi declarații ce vizează structura anului școlar.  “Ordinul de ministru cu structura anului școlar va fi semnat astăzi. Atenție, însă: școlile nu se închid, și asta pentru că elevii claselor terminale a VIII-a, a XII-a şi a XIII-a nu vor avea programul modificat. Deci avem 20 zile de vacanță – 10 zile pentru Sărbătorile pascale catolice, între 2 şi 11 aprilie, și 10 zile pentru cele ortodoxe, ntre 30 aprilie şi 9 mai. Cele 2 săptămâni suplimentare de vacanță se pot transforma în zile de școală cu prezență fizică, asta cu condiția respectării regulilor în școli, în iunie, cu condiția bunului mers al campaniei de vaccinare anti-Covid, cu condiția testării non-invazive în masă, în școli, şi, de asemenea, sub rezerva evoluției ratei epidemiologice”, a afirmat Cîmpeanu.

  Potrivit ministrului, activitățile remediale/de recuperare vor putea fi organizate la cerere, inclusiv pe perioada vacanței de primăvară, acolo unde rata de infectare este mai mică de 6/1000, „fapt ce va avea că efect diminuarea decalajelor generate de predarea online”. De asemenea, grădinițele vor putea organiza activități educaționale cu copiii, cu avizul DSP

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: