spot_img
20.8 C
Târgu Jiu
duminică, septembrie 24, 2023
Altele
  AcasăActualitateEste oficial, Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu” Târgu Jiu pierde o clasă!

  Este oficial, Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu” Târgu Jiu pierde o clasă!

  Decizie nefavorabilă pentru profesorii și elevii Liceului de Arte Plastice din Târgu Jiu. În ciuda protestelor și intervențiilor din spațiul public, numărul de clase în următorul an școlar, 2021-2022, va fi diminuat. Ultimele discuții purtate între oficialii celor două tabere arată că specializarea „Arhitectură” va fi cea afectată.

  Profesorii Liceului de Artă Târgu Jiu au protestat în fața Inspectoratului Școlar. Acțiunea pașnică, fără scandări, a fost urmată de un dialog cu conducerea ISJ Gorj. O delegație a mers la discuții, însă, la final, dascălii au aflat că nu pot face prea multe. „Răspunsul Inspectoratului a fost că trebuie să pierdem, neapărat, o clasă din cauza faptului că nu sunt copii în județ. Așa s-a încheiat discuția, indiferent de ce argumente au fost aduse, clasa va dispărea! Nu au luat o decizie, cu exactitate, ce clasă va dispărea dar, probabil, e vorba despre clasa de „Arhitectură”. O să le transmit colegilor și vom vedea ce putem face”, a transmis liderul de sindicat Carmen Lupulescu.

  Nedreptate

  În ciuda deciziilor transmise, dascălii consideră că este o mare nedreptate, unitatea fiind singura de profil vocațional din județul Gorj. „Nu știm ce a stat la baza aceastei decizii. De ce anume s-a ținut cont? Nu poți să desființezi o clasă din trei! Cum să comasăm disciplinele? Sunt copii pe care i-am crescut, care au studiat și doresc continuitate. Este o bătaie de joc! Ce vor face, sunt practic alungați la școli din afara județului. Este păcat că în orașul lui Brâncuși se întâmplă așa ceva”, a transmis un dascăl prezent la acțiunea de susținere.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: