spot_img
0.6 C
Târgu Jiu
miercuri, decembrie 6, 2023
Altele
  AcasăActualitateFosta Avicola și-a redeschis porțile. Aproximativ 300.000 de capete de pui au...

  Fosta Avicola și-a redeschis porțile. Aproximativ 300.000 de capete de pui au fost aduse

  Activitatea de creștere și valorificarea puilor s-a reluat în municipiul Târgu Jiu. Patru dintre fermele fostei societăți Avicola au fost populate cu aproximativ 300.000 de pui. Societatea care a cumpărat de la lichidatorul judiciar patrimoniul Avicola este Avicarvil, cu sediul în Vâlcea, care deține marca „La Provincia“.

  Nicolae Călescu, directorul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Gorj a precizat că în perioada următoare se vor redeschide încă trei ferme care vor fi populate. Cea mai mare investiție care se realizează este modernizarea abatorului. Suma investită până acum se ridică la aproximativ un milion și jumătate de euro. Se estimează că în jurul lunii iulie se va finaliza procesul de modernizare a unității de creștere și valorificare a puilor. Până când abatorul nu va fi pus în funcțiune, puii din fermele de la Târgu Jiu vor fi duși pentru a fi sacrificați în județul vecin Vâlcea sau se va încerca valorificarea „în viu“.

  Zeci de persoane au fost angajate

  Se estimează că aproximativ 600 de salariați vor fi angajați la Târgu Jiu de către Avicarvil. Nicolae Călescu a precizat că au fost angajate zeci de persoane și se caută în continuare lucrători: „La început, personalul a urmat un stagiu de perfecționare, după care a fost angajat. Sunt probleme cu găsirea personalului de specialitate“. Avicarvil a publicat o serie de anunțuri de angajare. Cele mai căutate sunt posturile de inginer zootehnist.

  Interes pentru preluarea fostelor unități de carne

  Avicarvil intenționează să preia fostul complex de suine de la Draguțești. Investitorul vrea să înființeze aici crescătorie de porci sau păsări de carne. Complexul de suine de la Drăguțești nu mai desfășoară activitate în scopul în care a fost creat de circa 15 ani. Avicarvil este interesată sa achiziționeze cele 12 hale ale complexului în vederea extinderii activității proprii. Halele sunt folosite în prezent de mai mulți proprietari de animale pentru creșterea vacilor si a porcilor. Reprezentanții societății se mai află în negocieri cu doi proprietari de terenuri.

  De asemenea, Avicarvil este interesată să preia și fosta unitatea de creștere și sacrificare a porcilor de la Iezureni. La acest moment există o serie de negocieri între lichidatorul Suinprod și reprezentanții Avicarvil. Fermele și abatorul au fost distruse, tranzacția constând mai mult în preluarea terenurilor.

  Te-ar mai putea interesa

  3 COMENTARII

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: