spot_img
3.4 C
Târgu Jiu
vineri, decembrie 1, 2023
Altele
  AcasăActualitateZăpadă și gheață pe Transalpina. „Ce se întâmpla dacă circulaţia era deschisă?“

  Zăpadă și gheață pe Transalpina. „Ce se întâmpla dacă circulaţia era deschisă?“

  Un fenomen meteorologic neobişnuit s-a înregistrat, ieri în zona montană Rânca, dar și pe Transalpina. Zăpada amestecată cu gheaţa s-a depus pe Transalpin, iar şoferii au circulat cu atenţie. „A fost un fenomen neobişnuit care s-a înregistrat şi anul trecut. A fost un fel de grindină amestecată cu zăpadă. S-a depus până la kilometrul 52“, a spus Ion Tudor, şeful Secţiei Drumurilor Naţionale.

  Tudor: „Anumite porţiuni sunt în continuare acoperite cu zăpadă“

  Drumarii au lucrat în ultima perioadă la deszăpezirea Transalpinei, însă circulaţia nu a fost deschisă până în prezent, cu toate că mai mulţi proprietari de pensiuni din Rânca susţin că nu mai există zăpadă pe drum. „Ce se întâmpla dacă circulaţia era deschisă şi maşinile cu cauciucuri de vară era surprinse de acest fenomen? Anumite porţiuni sunt în continuare acoperite cu zăpadă“, a spus Ion Tudor.

  Când se va redeschide circulația

  Ion Tudor spune că circulația se va redeschide până la vacanța de Rusalii: „O comisie se va deplasa săptămâna viitoare pe Transalpina pentru a constata dacă sunt condiţii pentru a se circula în mod corespunzător, după care va lua o decizie cu privire la deschiderea circulaţiei. Sperăm că până de Rusalii se va putea circula pe cel mai înalt drum din ţară“.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: