spot_img
31.3 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 23, 2023
Altele
  AcasăActualitateFostul manager al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu a scăpat de...

  Fostul manager al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu a scăpat de acuzația de evaziune fiscală. Procesul penal a încetat

  Gigel Capotă, fostul manager al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu și fost șef al Gărzii Financiare Gorj, și soția acestuia au scăpat de acuzația de evaziune penală. Aceeași măsură a fost luată și față administratorul firmei. O instanță de judecată a Tribunalului Gorj a decis ca procesul penal împotriva celor trei să înceteze, având în vedere că prejudiciul a fost sub 100.000 de euro și a fost achitat în totalitate, care a fost majorat cu 20% din baza de calcul, la care se adaugă dobânzile și penalitățile, conform Legii nr.241 din anul 2005.

  „În baza 396 alin. 6 C.pr.pen. rap. la art. 16 alin. 1 lit. h C.pr.pen. şi art. 10 alin. 1 ind. 1 din Legea nr. 241/2005, cu aplicarea art. 9 alin. 1 lit. a din Legea 241/2005 cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal (9 acte materiale) ?i art. 5 C.pen., încetează procesul penal împotriva inculpatei Capotă Elena, ca urmare a existenței unei cauze de nepedepsire prevăzută de lege. În baza 396 alin. 6 C.pr.pen. rap. la art. 16 alin. 1 lit. h C.pr.pen. şi art. 10 alin. 1 ind. 1 din Legea nr. 241/2005, cu aplicarea art. 9 alin. 1 lit. a din Legea 241/2005 cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal (4 acte materiale) și art. 5 C.pen., încetează procesul penal împotriva inculpatului Capotă Gigel Gheorghe, ca urmare a existenței unei cauze de nepedepsire prevăzută de lege. În baza 396 alin. 6 C.pr.pen. rap. la art. 16 alin. 1 lit. h C.pr.pen. şi art. 10 alin. 1 ind. 1 din Legea nr. 241/2005, cu aplicarea art. 48 alin. 1 Cod penal rap. la art. 9 alin. 1 lit. a din Legea 241/2005 cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal (8 acte materiale) și art. 5 C.pen., încetează procesul penal împotriva inculpatei Lazăr Loredana Liliana, ca urmare a existenței unei cauze de nepedepsire prevăzută de lege. Constată ca fiind recuperat integral prejudiciul cauzat părții civile Statul Român reprezentat prin Agenția Națională de Administrare Fiscală şi Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Craiova – Administrația Județeană a Finanțelor Publice Gorj“, se arată în sentința Tribunalului Gorj.

  De asemenea, instanța de judecată a mai dispus ridicarea măsurii asiguratorii asupra unor mașini și clădiri.

  Au încasat bani pentru închirierea unui cort de nunți

  Gigel Capotă, soția sa și administratorul societății au fost trimiși în judecată, în vara anului trecut, pentru evaziune pentru un prejudiciu de pe peste 41.000 de lei.

  Poliţiştii din Novaci s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunilor evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată, dar şi exercitarea unei profesii sau activităţi. Oamenii legii au avut o serie de suspiciuni cu privire la faptul că Loredana Liliana Lazăr, în calitate de administrator al unei societăţi, nu a înregistrat în contabilitatea societăţii veniturile realizate din organizarea de evenimente festive pe o perioadă de un an.

  Potrivit rechizitoriului, femeia de afaceri închiria corturi pentru desfăşurarea de evenimente în localitatea Crasna, dar declara la Finanţe o sumă mult mai mică faţă de cea încasată în realitate. De exemplu, a încasat 30.000 de lei pentru închirierea cortului pentru organizarea unui eveniment, dar a declarat la finanţe că a încasat doar 1.000 de lei. Unii martori au declarat că i-au dat banii chiar soţiei lui Gigel Capotă, Elena, sau chiar acestuia. „Martorul T.D.E. a declarat că la data de 16-09-2017 a oficializat şi sărbătorit căsătoria civilă a restaurantului Crasna Events din comuna Crasna, aparţinând familiei Capotă, eveniment la care au participat 150 de persoane, achitând suma de 12.500 de lei (preţul pentru un meniu fiind de 80 de lei), cea din urmă ocupându-se de buna desfăşurare a evenimentului“, se arată în rechizitoriu. Martorii au susţinut că i-au dat banii Elenei Capotă, soţia lui fostului şef al Gărzii Financiare Gorj.

  Conform procurorilor, Elena Capotă a prejudiciat bugetul de stat cu suma de peste 34.000 de lei, iar Gigel Capotă cu aproape 7.700 de lei. La începutul anului 2020, familia Capotă a achitat prejudiciul.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: