spot_img
22.1 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 21, 2023
Altele
  AcasăActualitateTaxă de salubrizare pentru turiștii care campează pe Cheile Oltețului

  Taxă de salubrizare pentru turiștii care campează pe Cheile Oltețului

  Turiștii care vor intre pe Cheile Oltețului ar putea să achite o taxă de salubrizare.

  Gheorghe Epure, primarul comunei Polovragi, a precizat că turiștii care campează pe Cheile Oltețului generează o cantitate considerabilă de deșeuri, iar strângerea acestora duce la costuri suplimentare: „Sunt mulți turiști care vin să campeze pe Cheile Oltețului chiar și la 25 de kilometri.

  Singura modalitate este de a pun e o taxă de acces pentru salubrizare deoarece sunt cantități considerabile de gunoi menajer care se strâng lângă mănăstire. Turiștii care campează în zonă au înțeles că trebuie să respecte natura și își aduc gunoiul menajer în saci și îl depozitează în vecinătatea mănăstirii de unde este ridicat de mașina de colectare“.

  Una dintre localitățile cu cel mai mare potențial turistic

  Turiștii sunt atrași ca un magnet în localitatea Polovragi, care are statut de stațiune turistică de interes local. Aici se află peștera zeului dac Zamolxe, Mănăstirea Polovragi, una dintre cele mai vechi din Oltenia, și Cheile Oltețului, o rezervație naturală unică, prin apropierea versanților a doi munți care aproape că se întrepătrund, fiind despărțiți doar de apa râului Olteț.

  Localitatea s-a dezvoltat mult din punct de vedere turistic. În ultima perioadă, pe platoul din fața mănăstirii au apărut mai multe sculpturi din lemn cu motive dacice, în urma simpozioanelor care se desfășoară în fiecare an.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: