spot_img
-1.5 C
Târgu Jiu
joi, noiembrie 30, 2023
Altele
  AcasăActualitateÎncep școlile, încep și lucrările în școli! Vezi ce elevi riscă să...

  Încep școlile, încep și lucrările în școli! Vezi ce elevi riscă să înceapă orele în șantier!

  Școala îi ia pe nepregătite pe primari. 10% din școlile din Gorj nu au apă curentă și în alte câteva zeci, elevii încă se chinuie când merg la toaletă. După mai bine de jumătate de an în care unitățile au fost închise edilii s-au trezit, acum, că vor primi elevi în șantier. ”Au preconizat, probabil, că nu se va deschide anul școlar”, susține prefectul Cosmin Pistol.

  Începe un nou an școlar cu stângul în Gorj. Școlile vor fi luate la pas de o comisie de control care trebuie să stabilească ce unități sunt pregătite să-și primească elevii. Oficialii stiu de pe acum că lucrurile nu sunt roz însă toată lumea ridică din umeri. Sunt unități care au obținut o autorizație de funcționare deși elevii au acces la apă la găleată. Toaletele sunt o altă problemă nerezolvată. Deranjant este că sunt primari care anunță că au demarat, de curând, anumite lucrări în unitățile care au stat închise în ultimele 6 luni de zile.

  Ce verifică?

  “Am emis un ordin de prefect prin care am constituit această comisie. De astăzi o să începem verificările în școli, ca să vedem concret cum stă situația și ce demersuri s-au făcut în vederea deschiderii anului școlar. Sunt și primari care mi-au spus cum stă situația pe teren, că sunt efectuate lucrări, și mă refer la zonele Motru și Cărpiniș. M-au asigurat însă că până la începerea anului școlar o să fie totul în regulă și o să putem relua școala în clase. Au preconizat, probabil, că nu se va deschide anul școlar pe data de 14 septembrie și lucrurile s-au mai tergiversat puțin. În cursului acestei săptămâni, cu siguranță controalele vor fi finalizate și vom avea o imagine clară. În principal, anul acesta obiectivul principal îl reprezintă controalele prin care se va vedea concret dacă se respectă acele măsuri de distanțare și de igienă, în special”, a transmis prefectul Cosmin Pistol.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: